5 éve

390 ezer, EU-ból érkezett munkavállaló nem dolgozik Nagy-Britanniában!

Az elsõ ilyen jellegû statisztikából kiderült, hogy minden hetedik bevándorló alulképzett.

A Brexit elindítása után még inkább számba veszik Nagy-Britanniában, hogy kik dolgoznak és kik nem az unió más országaiból érkezettek közül.

Most kiderült, hogy az országban 390 ezer olyan “bevándorló” van, akinek nincs munkája vagy éppen “inaktív” – írja a Telegraph. Ez olyan nagy szám, mintha Bristol városában senki sem dolgozna – teszi hozzá a cikk szerzője.

Nagy-Britanniában jelenleg már 2,7 millió uniós munkavállaló van, de közöttük minden hetedik bizonytalan anyagi háttérrel tartózkodik az országban.

A brit statisztikai intézet jelentéséből nem derül ki, hogy a 390 ezer munkanélküli közül hány embert támogat az állam, illetve hány főnek fizetnek munkakeresési és a gyerekek utáni támogatást – mindenesetre ez önmagában is túl nagy szám ahhoz, hogy a rendszert a jelenlegi formájában továbbra is fenntartsák.

A lap idézi Steven Woolfe képviselőt, aki szerint a unióból érkezett szakképzett munkavállalók hasznosak az országnak, de elrettentő látni, hogy milyen sok közöttük a szakképzetlen ember. Szerinte legalább 5 évig nem kellene beengedi a szakképzetleneket Nagy-Britanniába, még akkor sem, ha az unióból érkeztek, és annak ellenére sem, hogy például a Romániából és Bulgáriából érkezettek órabére sokkal alacsonyabb, mint a német, olasz, vagy francia munkavállalóké. Az előbbiek 8,3, az utóbbiak 12,6 fontot keresnek átlagosan óránként.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!