5 éve

90 év börtönre ítélték a nemi erőszakot elkövető családot

A kilenc vádlottból nyolcat bûnösnek talált a bécsi bíróság, rájuk 9 és 13 év közötti börtönbüntetés vár. Mint a Ripost is már korábban beszámolt az esetrõl, az iraki migránsok egy német tanárnõt erõszakoltak meg csoportosan Bécsben az újév elsõ napján.

Ítélet született első fokon annak a kilenc iraki migránsnak az ügyében, akik 2016 január elsején egy német turistát erőszakoltak meg Bécsben. Az áldozatot felcsalták az egyik elkövető lakására, majd ott – az egyébként rokoni kapcsolatban álló – bevándorlók rávetették magukat, és csoportosan megerőszakolták. A vádlottak az utolsó szó jogán kérlelték a bíróságot, hogy engedjék őket szabadon.

Az egyikük elmondta, hogy ő ártatlan, sőt segített a rendőrségnek a többieket megtalálni. Volt olyan is, aki azzal próbálta jobb színben feltüntetni magát, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, hogy ilyet tett.

Az ítélethirdetéskor kiderült, hogy az egyik vádlott ellen nem volt elegendő bizonyíték, így őt felmentették, a másik nyolc elkövetőt azonban súlyos börtön évekre ítélték. A maximálisan kiszabható 15 évből a legenyhébb büntetés kilenc, míg a legsúlyosabb tizenhárom év lett. Az áldozat nem jelent meg a tárgyaláson, még ma is orvosi segítségre van szüksége a trauma feldolgozásában.

A bíró 25 ezer eurós, mintegy nyolc millió forintos fájdalomdíjat ítélt meg a nő számára. Az egyelőre nem világos, hogy ki és miből fogja megtéríteni ezt az összeget. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!