6 éve

Terror: Ez a két ország retteg az Iszlám Állam véres merényleteitől

Újabb terrorcselekményektõl tart két ország is annak nyomán, hogy az elmúlt héten súlyos merényleteket követtek el a határaikon. Joggal tartanak a terrorszervezet leszámolásától.

Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke közölte: olyan információk birtokába jutottak, amelyek szerint terrorista csoportok támadásokat készülnek végrehajtani néhány ismert politikus és az ENSZ libanoni békefenntartó missziója ellen.

Az Addiyir című napilap Berrit idézve arról számolt be, hogy a missziót tájékoztatták a veszélyről, a szükséges óvintézkedések megtétele érdekében. A libanoni házelnök szerint

a küszöbön álló terrorveszély

miatt a libanoniak egységére van szükség, még ha a politikai kérdésekben nincs is konszenzus.

Tammam Szalám libanoni kormányfő kedden egy biztonsági tanácskozáson elnökölt és a kabinet rendkívüli ülésének összehívását sürgette, miközben arra figyelmeztetett, hogy hazája

a fundamentalista terrorizmussal való szembenézés új szakaszába lépett.

A tanácskozásra egy nappal azután került sor, hogy a szíriai határtól néhány kilométerre lévő, Bekaa régióbeli Kaa községet merényletsorozat rázta meg, amely legalább öt ember életét követelte, több mint 25-en pedig megsebesültek.

Romlott a helyzet Jordániában is

A humanitárius szervezetek állítása szerint a június 21-i, hét halálos áldozatot követelő öngyilkos támadás óta nincs hozzáférésük az északkelet-jordániai Rokbane régióban lévő táborhoz. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által vállalt támadás után néhány órával a jordániai hadsereg nemzetbiztonsági megfontolásokra hivatkozva "zárt katonai övezetté" nyilvánította a Szíriával közös határt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!