6 éve

Pokoli leszámolást tervez az Iszlám Állam, veszélyben a turisták!

A tunéziai terrorfenyegetettség növekedésére figyelmeztetett az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség, a Roszturizm csütörtökön.

A Roszturizm sajtószolgálata "kompetens szervekre" hivatkozva azt állította, hogy a terrortámadás veszélye Dzserba szigetén és Zarzísz városában a legmagasabb. A közlemény rámutatott, hogy az idegenforgalmi főszezonban az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel kapcsolatban álló csoportok

szélsőséges akciók sorozatát készítik elő turisták, közöttük orosz állampolgárságúak ellen.

A Roszturizm azt javasolta az utazóknak, hogy legyenek éberek és elővigyázatosak, az utazásszervezőknek pedig azt, hogy ügyfeleiket tájékoztassák a Tunézia területén várható veszélyekre.

A terroristák tavaly március 18-án több mint 20 emberrel - köztük egy orosz állampolgárral végeztek -, amikor a tuniszi Bardo Múzeumban tüzet nyitottak a turistákra. Három hónappal később, június 26-án Szúszában egy fegyveres agyonlőtte a Riu Imperial Marhaba hotel 38 vendégét, akik között szintén volt orosz áldozat. Több mint 40-en megsebesültek.

November 24-én Tunisz központjában felrobbantották az elnöki testőrség tagjait szállító buszt, 13-an meghaltak, 20-an megsebesültek.

Valamennyi támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!