6 éve

Megrázó: Így búcsúzott a zuhanó egyiptomi gép pilótája!

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban tûnt el a radarernyõkrõl, késõbb kiderült, a gép a tengerbe csapódott. A légi katasztrófa pontos okát máig nem tudták megállapítani, ám a pilóta utolsó telefonbeszélgetése sokat segíthet a rejtély megfejtésében.

Ahogy arról a %RIPOST% korábban beszámolt, az egyiptomi haditengerészet már tengeralattjárókat is bevetett, hogy megtalálják a csütörtökön tengerbe zuhant repülőgép fekete dobozát. Azt ugyanis a mai napig nem tudják, mi okozhatta a 66 halálos áldozattal járó légi katasztrófát. Bár sokan valamilyen műszaki problémára gyanakodnak, a terrortámadás lehetőségét sem lehet kizárni.

Egy kiszivárgott segélyhívás azonban végleg pontot tehet a találgatások végére! A Mirror birtokába került felvételen a zuhanó repülő pilótája hívja kétségbeesetten a légi irányítókat. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a gép 37 éves kapitánya elvesztett minden rádiókapcsolatot, ám most kiderült, mégis sikerült vészjelzést leadnia. Igaz, ekkor már túl késő volt...

Mohamed Said Ali Ali Shoukair elhaló hangon közölte az irányítókkal, hogy tűz ütött ki a fedélzeten és mindenhol sűrű füst gomolyog. Bár próbálta megőrizni lélekjelenlétét, hangja elcsuklott, amikor bejelentette: kényszerleszállást hajt végre.

"Gyorsan megpróbálom letenni a gépet... Jó éjszakát!"

- búcsúzott a fiatal pilóta, mielőtt 65 társával együtt halálát lelte a tengerben.

A megrázó hangfelvételt erre a linkre kattintva lehet meghallgatni.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!