6 éve

Terrorpánik Amsterdamban: Kiürítették a repteret!

Kedd éjszaka 10 óra körül felfegyverzett rohamosztagosok szállták meg a Schiphol repteret és az épületet teljesen kiürítették, miután több utazó is bejelentést tett egy gyanús csomagról.

Úgy tudjuk, a gyanús csomagot közvetlenül a repülőtér épülete mellett, a buszmegállóhoz közel találták meg, tartalmát egy robot segítségével tárták fel, az éjszaka folyamán nem érkezett hír a pontos eredményről - írta a brit Mirror. A reptér épületéből kiterelték az utasokat, akik órákon át értetlenül várakoztak a hűvösben. Rengetegen küldtek üzeneteket a közösségi portálokon keresztül, így próbálták megosztani egymással az információmorzsákat.

Az MTI közben arról számolt be, hogy holland katonai rendőrség kedd éjjel őrizetbe vett az amszterdami Schiphol repülőtéren egy - a megfogalmazás szerint - "gyanús helyzetben" lévő férfit, a repülőtér bizonyos szakaszait kiürítették.

    A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a hatósági ellenőrzés a repülőtér főterminálja előtti buszmegállók területén folyik. A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi volt az a gyanús helyzet, amely az őrizetbe vételhez vezetett, és nem fedett fel semmit a gyanúsított kilétéről sem.

Arra kérdésre, hogy a helyzet fenyegeti-e a repülőtér biztonságát, a szóvivő csak annyit felelt: korai lenne megmondani.
    Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike repülőtéren történt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!