Létrehozva: 2016.04.18.

Itt a japán csodavilla: só nélkül teszi sóssá az ételt!

Szereted az ételeidet sósan fogyasztani, de aggódsz a nátriumbevitel miatt? Felejtsd el... A japók erre is kitaláltak valamit!

A Tokiói Egyetemen kifejlesztettek egy olyan villát, ami sós ízt ad a szánkba vett ételnek anélkül, hogy akár egy csipettel is tettünk volna rá a sóból.

A kétnapos tesztüzemen ötfogásos, sómentes vacsorán tesztelhették a jelentkezők a villa ízfokozó hatását – írta a telegraph.com. Az ötlet alapja, hogy a nyelv ízlelőbimbói elektromos hatásra is „beindulnak”, és a csodavilla ugyanezt a mechanizmus használja. De ez mind semmi, a villa más ízeket is képes hozzáadni a szánkba vett falathoz.

Nincs messze az idő, amikor egy tál meleg vízből megfelelő evőeszközökkel akár erőleves-utánzatot is készíthetünk. Soha nem látott távlatok nyílnak a diétázók előtt…

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek