6 éve

Sokkoló videók az isztambuli robbantásos merényletről

A szombati, öngyilkos merénylõ által robbantott bomba az egyik legforgalmasabb bevásárlóutcában pusztított.

A Russian Today hírportál két videót is közzétett a szombati merénylet pillanatairól. A robbanás öt embert megölt, köztük a támadót is, 36-ot pedig megsebesített.


Az egyik videón jól látható, amint a forgalmas, Istiklal bevásárlóutcát megrázza a robbanás, majd füst borítja be a környéket. Az emberek pánikszerűen menekülnek a környező mellékutcákba...

A másik felvételen már magát a robbanást is látni. Többen a a légnyomástól kerülnek a földre, vagy a szerteszét repülő törmeléktől sebesülnek meg.

 

„Volt egy robbanás. Hatalmas zajt hallottunk, majd egy nagy mélyedés tátongott az úton. Körülbelül 25-30 ember feküdt a földön. Ezután megérkezett a rendőrség, és mi elmentünk. Nagyon megijedtem. Szörnyű pszichés teher”

– mondta egy isztambuli férfi az Euronews riporterének.

A török hatóságok feltételezik, hogy a támadó az Iszlám Állam által kiképzett öngyilkos merénylő, vagy az illegális Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet embere lehetett. Meg nem erősített hírek szerint a rendőrség további három embert keres a merénylettel kapcsolatban.

A sérültek között legalább 11 izraeli állampolgár van, közülük kettőnek súlyos az állapota. Az AFP két ír, egy izlandi, egy iráni, egy német és egy dubai állampolgár megsebesüléséről is értesült.

Ebben a hónapban már ez volt a második pusztító merénylet a török fővárosban. A város lakói újabb támadástól rettegnek, az utcák szinte teljesen kiürültek. Aki teheti, inkább otthon marad.

A kormányzó, Vasip Sahin igyekezett megnyugtatni a lakosságot: szerinte hamisak azok a terjengő hírek, hogy újabb merényletekre kell számítani a város más részein.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!