6 éve

Lezuhant egy utasszállító gép Dél-Oroszországban

Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülõgép Rosztov-na-Donu repülõterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette.

A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát

- jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője.

Elmondta: a gép leszállás közben zuhant le a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén, kigyulladt és darabokra zúzódott. A tüzet már sikerült eloltani - tette hozzá.

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták - közölte a minisztérium, eközben a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt. Ebben a munkában több mint ötszáz ember vesz részt több mint hatvan műszaki eszköz felhasználásával.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a rosztovi területre a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!