6 éve

Friss információk a törökországi robbantásos merényletről!

37-re emelkedett az ankarai robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma, 71 sérültet pedig jelenleg is kórházban kezelnek. Ahogy arról már beszámoltunk, egy autóba rejtett pokolgép robbant fel a török fõváros egyik forgalmas terén.

Hatalmas robbanás rázta meg a török főváros egyik forgalmas terét vasárnap este. Ahogy arról a %RIPOST% már beszámolt, egy autóba rejtett pokolgép okozta a szörnyű szerencsétlenséget.

Az első hírek még 22 halálos áldozatról szóltak, ez a szám azonban hétfőre tovább nőtt. Kiderült, már 37-en vesztek oda, a 125 sebesültből 71-et jelenleg is kórházban ápolnak. Közülük 15-nek jelenleg is súlyos az állapota.

A lesújtó híreket a török egészségügyi miniszter jelentette be.

Egy biztonsági tiszt korábban közölte, az első nyomok azt sugallják, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt vagy egy hozzá kapcsolódó csoport követte el a terrortámadást. Értesülések szerint két merénylő volt: egy férfi és egy nő. A legfrissebb beszámolók szerint a nő a PKK tagja lehetett.

 Még egy hónapja sincs, hogy 29-en meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a PKK-hoz köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.
A török hadsereg eközben közölte, hogy a légierő a PKK - az észak-iraki Kandil-hegységben lévő - állásait bombázta. A közlemény szerint 18 célpontra mértek megsemmisítő csapásokat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!