KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok attól, amit a férfi gyomrában találtak

Nincs magyarázat arra, miért művelte ezt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Orvosi segítségre szorult az a 33 éves koszovói férfi, aki ismeretlen okokból lenyelt egy Nokia 3310-es mobilkészüléket. A telefont semmilyen módon nem tudta eltávolítani a gyomrából. Végül a pristinai kórházban endoszkóppal, három részben sikerült kiemelni a férfi szervezetéből a mobilt – írja a Metro.

Az idegen test, azaz a mobiltelefon ahhoz túl méretes volt, hogy természetes úton távozzon a férfiból, viszont az akkumulátorsav miatt, ami könnyen kifolyhatott volna a gyomorsavak hatására a telefonból, a férfi élete rövid időn belül komoly veszélybe került volna, ha nem megy kórházba. A beavatkozást vezető orvos szerint kollégáival nagyon meglepődtek, mikor megtudták, mivel állnak szemben, de az endoszkópos műtét komplikációk nélkül sikerült, a beteg már jól van.

A Brit Gasztroenterológiai Társaság szerint a lenyelt idegen testek nagy java szimultán távozik a testünkből, 10-20 százalékuknál azonban endoszkópos beavatkozásra, 1 százalékuknál pedig teljes hasi feltárásra van szükség. Közleményük szerint legtöbbször érméket, gombokat, műanyagtárgyakat, elemeket és csontokat nyelnek le az őrültségre kapható páciensek.

(via)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?