KOMPOST

Közeleg a világvége: egyenesen felénk száguld egy hatalmas tűzgolyó

Egy aszteroida száguld felénk, amely egy prédikátor szerint maga a bibliai „apokaliptikus tűzgolyó”.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy aszteroida hamarosan közelebb kerül a Földhöz, mint a Hold, egy prédikátor szerint pedig ez nem más, mint a Bibliában szereplő „apokaliptikus tűzgolyó”.

A 2011 ES4 jelzésű kisbolygó várhatóan szeptember 1-jén húz el a Föld mellett a délutáni órákban – közölte a NASA. Az aszteroida körülbelül 50 méter átmérőjű és több mint 18 ezer mérföld/órás sebességgel száguld, és a számítások szerint 44 618 mérföld távolságra lesz tőlünk. Viszonyításképp: a Hold 238 855 mérföldre (384 400 km) van. A NASA „potenciálisan veszélyes aszteroidának” minősítette. De ettől még nyugodtak lehetünk, nem csapódik a földbe.

Fotó: Pixabay

Paul Begley lelkész azonban félreverte a harangokat, meg van ugyanis győződve arról, hogy az aszteroida a világvégét jelenti. Úgy véli, a Biblia és a tudomány is megerősíti ezt a feltevését, a bizonyítékok pedig arra utalnak, hogy a földet „űrtörmelék és aszteroidák fenyegetik és emlékezetessé teszik a szeptembert”.

„Már egy évtizede erről beszélek, mert benne volt a Bibliában, tudtuk, hogy el fog jönni. Még akkor is, ha nem volt rá tudományos bizonyíték. Még Stephen Hawking is azt mondta, a föld tűz által pusztul el 2600-ban. De a Biblia szerint sokkal hamarabb bekövetkezik a vég” – mondta a prédikátor YouTube-csatornáján, ahol 330 ezer előfizetője van.

Begley szerint az ilyen „apróbb” aszteroidák, vagy ahogy ő fogalmaz, tűzgömbök csak hírnökei egy sokkal pusztítóbbnak, sőt, szerinte ezek csak abból leszakadt törmelékek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?