KOMPOST

Döbbenetes dolog miatt nyomnak fogkrémet a vaginájukba a nők

Az orvosok kérik, senki se dőljön be a tévhitnek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Világszerte egyre több nő megy orvoshoz olyan panaszokkal, amit a vaginájukba nyomott fogkrém okoz. Az esetek hátterében egy buta tévhit áll, ami szerint a vagina szűkebbé válik a fogkrémtőlírja a 7News ausztrál hírportál.

A vészharangot Oluwole Yusuf nigériai nőgyógyász kongatta meg, egy sajtóközleménnyel, amit hazája legnagyobb hírügynökségéhez juttatott el. A nőgyógyászok a világ minden táján egyetértettek kollégájukkal.

A fogkrém túl durva és maró hatású egy olyan érzékeny testrész számára, mint a vagina. A használatával elpusztulnak azok az organizmusok, amik a fertőzésektől védik a női nemi szervet. Ha a vagina védelmi rendszere leáll, olyan fertőzések juthatnak be a szervezetbe, melyek tönkretehetik a petevezetéket, ellehetetlenítve így a teherbe esést – magyarázza Yusuf.

Vanessa Mackay, a brit nőgyógyászok szervezetének szóvivője elmondta, hogy a városi legenda, ami szerint a fogkrém szűkíti a vaginát Nagy-Britanniában is rengeteg gondot okoz. Nigériai kollégája közleményét annyival egészítette ki, hogy a fertőzéseken kívül nagy veszélyt jelenthetnek a vaginára azok az apró szemcsék is, amit a gyártók azért kevernek bele bizonyos fogkrémekbe, hogy azok lecsiszolják a fogakat.

Mackay és Yusuf is azt ajánlják a vaginájukkal elégedetlen nőknek, hogy fogkrémezés helyett próbálkozzanak inkább intimtornával, vagy ha az nem segít, forduljanak orvoshoz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?