ÉLETMÓDI

Csúnyán összecserélték a spermamintákat a klinikán

Minden férfi rémálmát élte át a családfő, aki az első döbbenet után azonnal bírósághoz fordult. Nem csoda, hogy rengetegen felfigyeltek az esetre...
címkék:

Az történt ugyanis, hogy az Ohio-i Cartellone házaspárt különleges ajándékkal lepte meg 2018 karácsonyán egyetlen lányuk: egy DNS készletet vitt haza, amivel a családfájukat akarta felkutatni. A 24 éves lány és a két szülő mintát vett, beküldték a készletet forgalmazó cégnek elemzésre – és kiderült, hogy a lány apja nem a családfő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az apa, Joseph Cartellone egyáltalán nem megcsalásra gondolt, hanem arra, amire a felesége, Jennifer is: hogy 1994-ben valamit alaposan elkutyulhattak a meddőségi centrumban, amikor a pár rész vett a lombikprogramban. Lányuk, Rebecca ugyanis mesterséges megtermékenyítéssel fogant – és úgy sejtették, hogy a klinika rossz mintával termékenyíthette meg az anya petesejtjét.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262281657224218&set=a.119827504802968&type=3&theater

A házaspárnak ugyanis nagyon nehezen sikerült a gyerekvállalás, évekig vettek részt a lombikprogramban – érthető, hogy mekkora sokkot okozott a DNS készlettől kapott eredmény. Az mindenesetre kiderült belőle, hogy a kislány és az anyuka génállománya nagyon hasonló, de az apával közös géneket egyáltalán nem találtak. A férfi ekkor újabb vizsgálatot kért, ami megerősítette a gyanút, hogy nem ő az apa.

Az első döbbenet után a férfi dühös lett, hiszen ez nem csak rá és a feleségére mért hatalmas csapást, de a kislányra is, akinek az identitását sodorta veszélybe az eredmény. Ezért ügyvédhez fordult. A lombik eljárást végző cég elzárkózott az egyeztetéstől, és az ügyvéd egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy ez sajnos nem ritka, így reméli, hogy a per miatt megváltozik majd a termékenységi klinikák hozzáállása. A biológiai apa kilétére egyelőre nem derült fény, de az már szinte biztos, hogy a klinikán keverték össze a spermamintákat – és az öt lehetséges apa közül az egyik a klinikán dolgozott a kislány fogantatásakor.

címkék:
És ezeket olvastad már?