BIZARR

Kétméteres élő óriáskígyót használt szájmaszknak egy brit férfi buszozás közben

Az esetről készült felvételek eljutottak a helyi busztársaság vezetőihez is, a cég pedig jelezte: élő állattal nem lehet helyettesíteni az orvosi segédeszközt.
címkék:

Ahogy szinte egész Európában, úgy az Egyesült Királyságban is kötelező az arcmaszk, vagy valamilyen orrot és szájat egyszerre eltakaró kendő viselése a zárt üzlethelyiségekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A szabály szövegezése egyértelműen fogalmaz, sokan mégis meglehetősen lazán értelmezik azt. Egy manchesteri férfi például egy körülbelül 2 méter hosszú élő kígyóval az arcán szállt fel egy buszra, ugyanis azt hitte az állat helyettesíti az orvosi segédeszközt – írja a Manchester Evening News internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyi lapok értesülései szerint a történet főhőse hétfő reggel szállt fel kígyóval az arcán a helyi tömegközlekedési vállalat egyik, Swinton városából Manchesterbe tartó járatára.

„Körbetekerte az arcán, mintha csak egy maszk lenne, amikor felszállt a buszra. Először azt hittem, hogy csak egy menő maszkot visel, de amikor a kígyó elkezdett rátekeredni a férfi előtti kapaszkodóra, akkor rájöttem, hogy egészen másról van szó. Mindenki a férfit bámulta, de senkit sem zavart a kígyó jelenléte. Többen a telefonjaikkal videózták és fotózták az eseményeket”- fogalmazott egy 46 éves szemtanú a a Manchester Evening News hírportálnak.

A kígyós mutatványról készült felvételek futótűzként terjedtek el a nagy közösségi oldalakon és végül eljuttattak a helyi tömegközlekedési vállalat, a Stagecoach vezetőségéhez is. A cég viccesen úgy fogalmazott az történtek miatt kiadott közleményében, hogy „a kígyóbőr használata nem elfogadott, pláne nem abban az esetben, ha az még rajta van a kígyón.”

címkék:
És ezeket olvastad már?