BIZARR

Borzalmas, mit művelt az óceán fenekén a rejtélyes vízi szörny

A tapasztalt kutatókat is megdöbbentette, mit tett az aligátortetemmel a titokzatos élőlény.
  • Szerző: Doris

Rémisztő eredménnyel zárult az a kísérlet, amit néhány Louisiana állambeli kutató vitt véghez a Mexikói-öbölben – írja a Daily Star.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia, képünk illusztráció

A kutatók 3 aligátortetemet engedtek le az óceán fenekére, hogy megállapítsák, milyen hamar bontja le őket a víz. Nos, ezután nem igazán az történt, amire számítottak!

Az egyik tetemet ellepték a mélytengeri rákfélék családjába tartozó élőlények, a másodiknak már csak a csontjai látszódtak ki, ám a harmadik teljesen eltűnt. Valami hatalmas tengeri szörny szabályosan berángatta a homok alá, úgy, hogy csak a tetemet tartó kötél látszódott ki.

A tudósok azóta is csak vakarják a fejüket, el sem tudják képzelni, milyen lény lehet az, ami egy 40 kilós krokodilt csak úgy beránt a homok alá.

„Sajnos nincs videófelvételünk arról, hogy mi történhetett a tetemmel. Hosszas vizsgálódás után arra jutottunk, hogy két cápafaj van, ami képes lehet ilyesmire, de ez most még csak feltételezés. Az akár négyszáz évig élő grönlandi cápa, vagy talán egy hatkopoltyús szürkecápa lehetett, ami képes lehetett ilyesmire. De nem kizárt, hogy más lény áll a háttérben” – fogalmazott sejtelmesen a kísérletet végző Craig McClain.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?