Létrehozva: 2022.08.13.

32 év után kiszivárgott: itt a valaha készült leglátványosabb UFO-fotó

Elképesztő felvételt készített két fiatal szakács. Több szakértő is hiteles bizonyítéknak találta a nem mindennapi felvételt.

Szerző Ripost

1990. augusztus 4-én két fiatalember szakácsként dolgozott egy szállodában Pitlochryban, egy gyönyörű Highland Perthshire-i városban, a skóciai Cairngorms Nemzeti Park mellett. Az egyik este 21 óra magasságában a forró konyhában töltött nap után sétálni indultak. Még nem mentek messzire, amikor egy hatalmas, tömör, gyémánt alakú, körülbelül 30 méter hosszú tárgyat láttak, amely csendesen lebegett felettük az égen. Rémülten bújtak el a közeli bokorban, de szemüket nem bírták levenni a jelenségről. Percekkel később egy észak felé tartó sugárhajtású repülőgép sikolyát hallották.

Fotó: Twitter

A sugárhajtású repülőgép megkerülte azt a valamit, majd eredeti pályáján tovább indult. A két férfinak ekkor sikerült legyőzniük a sokkot és lefényképezték az idegen repülőgépet, ami rejtélyes módon, ekkor függőlegesen felfelé kezdett mozogni, amíg el nem tűnt az égbolton.

A Védelmi Minisztérium és a Nemzeti Levéltár is mindent megtett annak érdekében, hogy az akkor készült képeket eltitkolja. A harminc év azonban mostanra letelt és nyilvánosságra hozták a fotókat, amit a minisztérium egyik bennfentes forrása a valaha készült leglátványosabb UFO-felvételnek nevezett, szilárd bizonyítéknak, ami arra utal, hogy ezek a dolgok valóban léteznek.

Csakhogy adatvédelmi aggályok miatt ismét titkosítani akarják a történteket további 54 évig. A szemtanúkat így 2076-ig nem lehet megnevezni – tudta meg a Daily Mail.

„Abban a pillanatban, amikor Craig megmutatta nekem a fényképet, tudtam, hogy valami kivételes dologgal állok szemben. Igen, ez egy fekete-fehér kép, színes papírra nyomtatva, és a fák és a kerítés kissé homályosnak tűnnek, mintha a fotós bepánikolva készítette volna, ami összhangban van a történetükkel. De a kamera a kép közepén lévő furcsa, gyémánt alakú tárgyra fókuszál. Sok más UFO-felvétellel ellentétben ez egyértelműen egy ismeretlen eredetű, strukturált űrhajó. Túlviláginak tűnik, és nem hasonlít semmilyen hagyományos repülőgépre. És ez messze a legjobb UFO-fotó, amit valaha láttam” – elemezte a fotót Andrew Robinson, a Sheffield Hallam Egyetem fotográfia tanszékének vezető oktatója.

A szakértő meggyőzése, hogyha mégsem valódi a kép, hanem átverés, akkor azt nagyon bonyolult, drága, kifinomult felszereléssel és modellekkel csinálták, ami nem áll két szállodai szakács rendelkezésére.

„Az én következtetésem az, hogy a tárgy egyértelműen a kamera előtt van, vagyis nem egy utómunkával előállított hamisítvány, és a jeleneten belüli elhelyezése úgy tűnik, hogy nagyjából félúton van az előtérben lévő kerítés és a háttérben lévő repülőgép között” – állította Lindsay úr, a pragmatikus, logikus, egykori köztisztviselő, aki tíz évet töltött a hadseregben, meg van győződve arról, hogy a kép és a rémült férfi, akivel aznap beszélt valódi. 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megmagyarázhatatlan UFO-t látott a Hold előtt az elismert csillagász

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták, mi szorult a férfi fenekébe

KOMPOST

UFO jelenség okozott pánikot, sokkot kaptak a látottaktól az emberek - Fotó

KOMPOST

Hátborzongató pillanat: szellem jelent meg a népszerű kastélyban – Fotó

KOMPOST

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

KOMPOST

21 diákját csábította el a szőke tanárnő, egyiküktől teherbe is esett

KOMPOST

Kitálalt az ördögűző: a megszállt nő feketét pisilt és sátánivá vált az arca

KOMPOST

Diákjával huncutkodott a fiatal tanárnő, de lebuktak

KOMPOST

Nem megy ki egyedül a mosdóba, szellemtámadástól retteg a műsorvezetőnő