Létrehozva: 2019.08.15.

Nagyon durván megszívták a magyarok a tengerparti szállodában

A legtöbben még az ellenségeiknek se kívánnák, ami a párral történt. Ők csak ki akartak kapcsolódni, és ehhez képest mindenki legvadabb rémálmával találták szemben magukat...

Kétségbeesetten kért segítséget egy magyar pár egy online fórumon: éppen Bulgáriában nyaraltak, ahol is a háromcsillagos szállodában összemarták őket éjszaka az ágyi poloskák. Azt kérdezték a csoporttagoktól, vajon kérjék-e a szállodától a ruháik fertőtlenítését, vagy nem kell emiatt aggódni? A kommentek aztán egyáltalán nem voltak megnyugtatók.

Az ágyi poloska fertőzöttség szinte minden nagyobb városban jelen van, így Budapesten is. Ez a szívós kártevő ugyanis hihetetlenül nehezen irtható, ha megtelepszik valahol, és nagyon könnyen megfertőzhetjük vele a lakásunkat. Nem csoda, hogy a kommentelők egyből azt írták a párnak, hogy vegyék komolyan a helyzetet, mert a ruháikkal akár haza is vihetik az élősködőket.

Bár leginkább a lakótelepeken terjedt el ez a kártevő, tömegszállásokon is felütheti a fejét, és sokszor még csak nem is a higiénia hiánya miatt jelenik meg. Használt kárpitos bútorokkal éppúgy hazavihető, mint poloskás szálláshelyről hazatérve a ruházaton. És ha egyszer megjelenik, a legtöbbször szinte kiirthatatlan.

Nem véletlen, hogy azt javasolták a párnak, hogy ha tehetik, a ruháikat csak zsákban vigyék be a lakásba, onnan pedig egyenesen a mosógépbe tegyék, és legalább hatvan fokon mossanak ki mindent. Attól ugyanis elpusztulnak a vérszívó rovarok.

Az ágyi poloska csak sötétségben aktív, nappal csak akkor találkozni vele, ha már borzasztóan elszaporodtak a lakásban. Az alvó ember által kibocsátott széndioxid alapján találja meg a táplálékforrást, és reggelre viszkető, több tucatnyi csípés jelzi a jelenlétét. A kellemetlen érzés mellett a poloskainvázió lelki terrort is jelent az áldozatra nézve, szakemberek szerint is hatalmas pszichés nyomást okoznak. Hogyne, hiszen a delikvens megszállottan keresi a bogarak fészkét, nem tud aludni a tudattól, hogy éjszaka vérszívók lepik el a testét, és emészti a tehetetlen düh, ami nagyon könnyen tartós szorongássá válhat…

Léteznek házi praktikák: teafaolaj, poloskairtó spray és az ágynemű lefagyasztása, de a rovarokat teljesen kiirtani ezekkel nem lehet. Ugyanis a matracban és egyéb rejtett helyeken élnek, oda petéznek, és csak az alvó embert támadják meg. Tehát hiába irtja ki a pórul járt károsult a kifejlett rovarokat, néhány hét múlva a kikelt utódok miatt újabb invázióra számíthat. Emiatt érdemes erre szakosodott cégekkel végeztetni az irtást, aminek az ára igencsak borsos...

Nem csoda, hogy a legtöbben elkerülni igyekeznek a fertőzöttséget. Ha felmerül a gyanú, hogy ahol látogatóban jártunk, fertőzött lehet, az utcai ruhát azonnal fertőtlenítsük, és csak alapos körültekintéssel vásároljunk kéz alól bútorokat, ruhaneműket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KOMPOST

Fényképes bizonyítékot tárt fel az apokalipszisről egy időutazó - Videó

KOMPOST

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

KOMPOST

Lebuktak: Vulkánba bújt el az UFO, megszólalt a szakértő

KOMPOST

„Kiráz a hideg!” - Dühös anya szelleme kísértette a házfelújítást

KOMPOST

Szörfdeszka alakú UFO száguldott el a Hold előtt - Fotó

KOMPOST

Figyelmeztet a NASA: Ütközési pályára állt egy gyilkos aszteroida

KOMPOST

Démoni baba tartja rettegésben a lakókat

KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták, mi van a beteg férfiasságán