Létrehozva: 2024.10.02. 07:00

„Érezhető a futball-láz” – Rudolf Gergely a Szparira fogadna a keleti derbin

Játszott az ellenfél DVTK-nál, Loki-sztárként pedig Nyíregyháza elleni keleti rangadókon – olyankor egyszerre volt tirpák az egyik, hurkás a másik oldalnak. Rudolf Gergely most újabb teltházas Szpari-győzelmet tippel.

Augusztus végén, a Fehérvár elleni stadionavatón parádés meccsen 3-3-ra végzett a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata, majd a Debreceni VSC-t már 3-2-e legyőzték Tímár Krisztián vezetőedző játékosai. Az NB I hétvégi, 9. fordulójában (szombat, 19.30, tv: M4 Sport) újra a teltházas Városi Stadionban, újabb keleti derbin fogadja a bombaformába lendült Szpari az augusztus közepe óta veretlen Diósgyőrt. A mindkét csapatban szerepelt, de nyíregyházi illetőségű Rudolf Gergely mégis amondó: az újonc az utóbbi hetekben mutatott formája alapján – a Loki-verés előtt a Vasast kupameccsen, utána a Kecskemétet bajnokin győzte le idegenben a Tímár-csapat –, szurkolói támogatásával megszakíthatja a DVTK sorozatát.

Rudolf Gergely egyelőre csak szurkoló, de hosszabb távon sportvezetőként is tervez még dolgozni a magyar labdarúgásban
Rudolf Gergely egyelőre csak szurkoló, de hosszabb távon sportvezetőként is tervez még dolgozni a magyar labdarúgásban               Fotó: Koncz Márton /  Nemzeti Sport

– Az előző szezonban, még az NB II-ben sokszor mentem Szpari-mérkőzésre a balmazújvárosi „albérletbe”, de idén – immár tényleg hazai pályán – még nem voltam. De úgy tűnik, kell majd rá jegyet vennem... Nagyon tetszik Tímár Krisztián munkája, abszolút meglátszik a csapaton, mennyire átformálta a játékát. Mióta átvette az irányítást, rengeteg pozitív változás észlelhető. Sokkal jobban futballozik a Nyíregyháza a korábbiaknál, szerintem leginkább neki köszönhető, hogy feljutott és hogy itt tart a csapat – mondta lapunknak a hat éve visszavonult, 28-szoros válogatott Rudolf Gergely, akivel az ő előszavával megjelent, „Éld át a futball csodáját” című könyv sajtóbemutatóján beszélgettünk.

A hajdan Franciaországban (Nancy), Olaszorszában (Bari, Genoa) és Görögországban (Panatinaikosz) légióskodó, a DVSC csatáraként a Bajnokok Ligájában szerepelt 39 éves exfocistát arról kérdeztük, érzékelhető-e Nyíregyházán a szurkolók fokozódó lelkesedése.

– Érezhető a futball-láz, már csak abból is, hogy milyen gyorsan elfogynak a jegyek az új, nyolcezres stadionba. A szurkolók rendre megtöltik a lelátókat, nem is tudom, hogy Nyíregyházán kívül van-e az országban még egy olyan helyszín, ahol ennyi teltházas meccset rendeznek egymás után. Ebből is látszik, hogy az emberek nagyon ki voltak már éhezve erre. 

Érződik a városban a lelkesedés, új a stadion, újra NB I-es a csapat, ráadásul a nehéz kezdés után most jól is megy neki. 

Korábban, a Fradi–Nyíregyháza meccset a helyszínen néztem, és bár 2-1-re kikapott, de jobban játszott a Szpari, a fradistákat kifütyülték a saját szurkolóik. Szóval már akkor is látszott, hogy ebből valami jó sülhet ki, csak még az eredmények nem jöttek. Bízom benne, hogy az utóbbi három győzelemmel, különösen a Debrecen elleni hazai sikerrel átszakadt a gát, és folytatódik ez a jó sorozat – mondta Rudolf Gergely, áttérve a Szpari következő feladatára.

Rudolf Gergely szerint a Szpari lesz Kelet ura

– Most a Debrecen után jön a Diósgyőr. Ez megint csak keleti rangadó lesz, ennek megfelelően felfokozott hangulatban. Tudom, mert vannak szurkoló barátaim és ismerőseim, akik kiemelten készülnek ezekre a meccsekre, molinókkal meg mindennel. Legutóbb a tévén keresztül is érezhető volt a jó hangulat, és maga a meccs is kifejezetten jó volt. A játékosoknak nyilván óriási plusz motivációt jelent egy ilyen párosítás és egy ilyen körítés, ráadásul a két csapat közel is van egymáshoz a tabellán. Egyébként abban is biztos vagyok, hogy a diósgyőri csapatkapitánynak, Holdampf Gergőnek is speciális lesz ez a mérkőzés, hiszen vele még én is együtt játszottam Nyíregyházán. 

De hazai pályán most a Szparira fogadnék. 

Én egyébként hasonló, keleti rangadón még a Debrecennel játszottam a Nyíregyháza ellen, többször is. Akkoriban, miután nyíregyháziként mentem át Debrecenbe, ott tirpák voltam, ha pedig hazajöttem, hurkás 

– emlékezett vissza mosolyogva a Szparit és a DVTK-t is megjárt Rudolf, akinek jelenleg csak nézőként, szurkolóként van köze a labdarúgáshoz.

Hosszú távon a terveim között szerepel, hogy egyszer sportvezetőként tevékenykedjek, de jelenleg ennek még nem jött el az ideje. 

Elvégeztem a szövetség sportigazgatói képzését. Bízom benne, hogy akad majd olyan hely, olyan klub, ahol lesz értelme dolgoznom – válaszolta felvetésünkre Rudolf Gergely.

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek