KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.26. 18:30

Őrült focicsoda: egész évben gólt sem kaptak, veretlenül bukott el a focicsapat

Edzőjük szerint beteg szezon volt, a kapusuk unatkozott. Egészen szürreális dolgok történtek a svéd sokadosztályú női futballbajnokságban.

Hihetetlen eredménnyel zárult a svéd hatodosztályú női labdarúgó-bajnokság. Az Ängelholms FF csapata a szezonbeli 18 meccséből 15-öt megnyert, egyet sem veszített el, sőt 78 gólt szerzett és egyet sem kapott – mégis megelőzte és bajnok lett a Ljungbyheds IF. Az ängelholmi lányoknak fantasztikus teljesítményük dacára, egyetlen pont híján meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

18-ból 15 meccset megnyertek, 78-0-s gólkülönbséggel zártak, mégsem lettek bajnokok az Ängelholms FF focistalányai
Veretlenül, 78-0-s gólkülönbséggel zárták a szezont, mégsem lettek bajnokok       Fotó: Instagram/angelholmsff_dam

Beteg egy szezon volt

– nyilatkozta Ulf Johansson vezetőedző. – Mégis nagyon büszke vagyok, mert olyan sokan próbálták elrontani a kapott gól nélküli sorozatunkat. A hajrában már érezhető volt, hogy az ellenfeleknek az egyetlen célja volt gólt lőni nekünk. Szinte tökmindegy volt nekik, hogy kikapnak-e, csak erről szólt a taktikájuk.

Az egész szezont kapott gól nélkül zárt 17 éves kapus, Nellie Bengtsson mosolyogva hozzátette: ettől függetlenül számára néha unalmas volt a dolga. Némi változatosságot jelentett számára, amikor ő végezhetett el egy tizenegyest (berúgta).

Ez csodálatos. Elképesztő, mekkora téma lett ebből. Sohasem történt még hasonló, és nagyon szürreális.

– mondta Bengtsson, a női fociban különösen valószerűtlen szezonon túl az óriási médiaérdeklődésre is utalva.

Miként a fenti tabellán is látszik, a Ljungbyheds női csapata úgy előzte meg a bajnoki versengésben az Ängelholmst, hogy utóbbi három 0-0-val összesen hat pontot veszített, míg előbbi eredménysorát csak egy-egy vereség és döntetlen (vagyis öt vesztett pont) csúfítja.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek