KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.26. 15:30

Dárdai Pált emlegeti a rákkal küzdő cipőmilliárdos

A korábbi hírekkel szemben nem lesz elnök a magyar klubikon. Mégis téma a Hertha elnökjelölti kampányában: az elhunyt Kay Bernstein után megint egy Dárdai Pálért rajongó szurkoló lehet a befutó.

Dárdai Pál valószínűleg csak viccnek szánta vagy az indulat szólt belőle, de az augusztusi határidőig végül nem is jelentkezett a Hertha BSC elnöki posztjára. A novemberi választás előtt mégis felmerült a magyar klublegenda neve: az öt jelölt egyike, Stepan Timoshin emlegette azt az időszakot, amikor edzőként 2017-ben az Európa-liga főtáblájára vezette a csapatot.

Az év elején elhunyt Kay Bernstein (jobbra) után újra Dárdai-rajongó szurkolóból lehet Hertha-elnök
Kay Bernstein (jobbra) után újra Dárdai-rajongó szurkolóból lehet Hertha-elnök  Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 23 évesen már euró-milliomos Timoshin fiatal kora ellenére már tapasztalt üzletembernek számít. Hat éve építi az edzőcipőkkel foglalkozó bizniszét (Vaditim), most pedig meg akarja menteni a jelenlegi nehéz helyzetből a gyerekkora óta imádott Herthát. A berlini klub tavaly a csőd szélére került, és a kiesése után a másodosztályban is csak középcsapatnak számít. A Sport1.de-nek nyilatkozva Dárdait is megemlítő, lett származású elnökjelölt dolgát nehezíti, hogy egy éve súlyos betegséget diagnosztizáltak a szervezetében: tüdőrákot.

– Fittebbnek érzem magam, mint valaha, de a tüdőrák nem tűnik el egyik napról a másikra. Az utolsó teszt mindenesetre nagyon jó volt. Ezért úgy döntöttem, kandidálok az elnöki posztra, mert semmi sem szól ellene. A tüdőkapacitásom újra teljes, tökéletesen érzem magam, naponta sportolok, veszek jeges fürdőt, és a 2025-ös hamburgi Ironman-versenyre készülök. Be akarom bizonyítani magamnak és másoknak, hogy minden lehetséges – mondta a betegségével kapcsolatban Stepan Timoshin.

Dárdai első edzői időszaka az etalon

Talán ennek a hozzáállásának is köze van ahhoz, hogy a fejébe vette a Hertha felvirágoztatását. Nem a temérdek pénzét tartja ugyanis a legfontosabbnak az életben, nem új és újabb csodaautóra vagy más luxuscikkre vágyik. Azt keresi, hogy sportklubok, kórházak, menekült- és anyaotthonok támogatásával miként tehetne minél több emberért.

– 2008-ban jöttünk ide Lettországból, és azonnal két dologhoz kötődtem: a kemény munkához és az Olimpiai Stadionhoz. Eleinte nehéz volt az élet, de apám rögtön elkezdett vinni a Hertha meccseire. 

Azóta mindent megéltem: két kiesést, sorozatban 15-16 vereséget éppúgy, mint az Európa-liga-szereplést Dárdai Pállal.

Láttam mindent, és ez a különbség a többi elnökjelölt és közöttem. (...) A Hertha hatással volt az életemre, mindig része volt, most pedig szeretnék valamit visszaadni – érvelt a fiatal multimilliomos, aki a januárban elhunyt, Dárdai-rajongó vezérszurkolóból lett klubelnök, Kay Bernstein utódja szeretne lenni az eladósodott Hertha első embereként.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek