KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.21. 15:00

Nemcsak Szoboszlai brillírozott, remekeltek a magyar tehetségek a BL-ben

Lezajlott a Bajnokok Ligája első fordulója, ilyenkor a felnőtt csapatok utánpótlás együttesei is pályára lépnek az ifjúsági sorozatban. Utóbbiban több magyar futballista játszott, Jánó Zétény és Kern Martin is remekelt.

A héten lezajlott az átalakult Bajnokok Ligája első fordulója. Szoboszlai Dominik gólt szerzett az AC Milan ellen a San Siróban, a Liverpool pedig 3-1-re győzött Olaszországban. Gulácsi Péter és Willi Orbán szintén játszott az RB Leipzigban, az együttes azonban végül 2-1-es vereséget szenvedett az Atletico Madrid ellen. Ilyenkor a csapatok U19-es alakulatai is pályára lépnek az ifjúsági BL-ben. Itt szintén több magyar futballista bizonyíthatott, és több remek teljesítmény is akadt.

20230523_1036_at
Kern Martin 58 perc alatt gólt lőtt és gólpasszt adott a Sturm Grazban Fotó: Török Attila

Jánó Zétény a Salzburgban csereként játszott 30 percet a Sparta Praha ellen. Ez a fél óra elég volt a 19 éves játékosnak arra, hogy győztes gólt szerezzen és ezzel 3-2-re megnyerje csapatának az összecsapást, szúrta ki az nb1.hu. Csütörtök délután fordulatos mérkőzésen az AS Monaco 4-3-as győzelmet aratott hazai pályán a Barcelona felett, a katalán csapat kapuját a 18 éves Yaakobishvili Áron védte.

Kern Martin a nyáron a Puskás Akadémiától a Sturm Grazhoz szerződött. A 18 éves utánpótlás válogatott kezdő volt és 58 percet játszott a Brest ellen. Ez az idő elég volt neki arra, hogy a félpályáról betaláljon, emellett pedig gólpasszt is kiosztott. A Leverkusen a Feyenoord otthonában nyert 2-1-re, Szép Márton ott volt a vendégek cserepadján. A 17 éves támadó tavaly már ott volt néhány felnőtt edzésen, ahol többek között Xabi Alonso vezetőedző is megdicsérte.

Marco Rossi, a magyar felnőtt válogatott szövetségi kapitánya vélhetően elégedetten figyeli a magyar fiatalok szereplését.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek