KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.02.

"Nekem felér egy arannyal" - Könnyek között értékelt a paralimpiai ezüstérmes Illés Fanni

Szülés utáni depressziótól a dobogóig: nagy utat tett meg. Négy századdal maradt le az aranyról, de az ezüsttel is boldog Illés Fanni.

Illés Fanni ezüstérmet szerzett az SB4-es kategória 100 méteres mellúszó számában a párizsi paralimpián. Címvédőként mindössze négy századdal maradt el a győztes olasz barátnőjétől, Giulia Ghirettitől.

Illés Fanni örömkönnyek között beszélt nehéz útjáról a számára arannyal felérő paralimpiai ezüstéremig
Illés Fanni örömkönnyek között beszélt nehéz útjáról a számára arannyal felérő paralimpiai ezüstéremig / Fotó: m4sport.hu

A magyar küldöttség zászlóvivője az M4 Sportnak elmondta: számára ez a második hely egy arannyal ér fel, ugyanis nagyon nehéz időszakon van túl a magánéletében, mélyről kapaszkodott vissza.

Illés Fanninak hiányzott a kisfia, a pizsamáját szagolgatta

– Ezt a négy századod nem érzed, azt hiszed, egyszerre vagy. Most az olasz lány javára döntött, de szívből örülök neki, mert már járt neki az arany is. 

Nekem az ezüst is felér egy arannyal most, mert az út, amit bejártam, nem volt egyszerű. Két évvel ezelőtt született meg a kisfiam, sajnos elkapott a szülés utáni depresszió. Nagyon nehéz volt visszakapaszkodni, úgyhogy nekem felér ez egy arannyal. Tudom, hogy a magyaroknak ez csak egy ezüst, de nekem ez egy arannyal ér fel.

Nem bánkódom, tényleg örülök az ezüstnek. Ez egy ezüstös év, azt gondolom, ez egy méltó lezárása az elmúlt időszaknak, hogy így sikerült. Ha valaki ezt két évvel ezelőtt mondja, azt hiszem, hogy aláírom.

A két futam között nem találkoztam a kisfiammal, de amikor visszamentünk a szállásra, megszagolgattam a pizsamáját, mert annak olyan illata volt, mint neki.

De már nagyon várom, hogy megöleljem, mert innentől a dolgom folytatódik, hiszen 0-24 órás munkában vagyok

– mondta Illés Fanni, aki – alsóvégtaghiánnyal és összenőtt ujjakkal születettként – az ötödik paralimpiáján szerepelt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek