Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.23.

Súlyos döntést hozott a spanyol csodacsapat magyar focistája

Kölcsönjátékosnak áll a Girona magyar felfedezettje, hogy minél magasabb szinten rendszeresen játszhasson. Yaakobishvili Antal nem vár a csodára a BL-főtáblás klubnál.

Óriási a nyári jövés-menés a Girona kretében, ami érinti a spanyol futballklub magyar utánpótlás-válogatott védőjét, Yaakobishvili Antalt is. A La Liga tavalyi bronzérmeseként (a Real Madrid és a Barcelona mögött, de fölényesen megelőzve például az Atléticót) a Bajnokok Ligájára erősítő katalán csapatban kevés esélye maradna, ezért a több játéklehetőség és a fejlődése érdekében kölcsönadják a 20 éves tehetséget.

Yaakobishvili Antal (balra) a Sevilla argentin válogatott sztárja, Lucas Ocampos ellen
Yaakobishvili Antal (balra) a Sevilla argentin válogatott sztárja, Lucas Ocampos ellen         Fotó: NurPhoto via AFP

Spanyol lapértesülések szerint tárgyalásba kezdett az ügyében a másodosztályból a feljutásért küzdő Real Zaragoza. Ezzel Yaakobisvili sokkal jobban járna, mint a topligás csapat kispadjára vágyakozni, de jobbára az ötödosztályban szereplő B-csapatban játszani.

Yaakobishvili Antal kinőtte a tartalék szerepet

Ugyanakkor a januári sikeres élvonalbeli bemutatkozása után (akkor két kupameccsen és egy bajnokin szerepelt a profik között) ennél többre hivatott. Sőt, a hírek alapján a magyar légiós számára a Zaragoza is csak "B-terv": a környezetéből származó információkra hivatakozva azt írják, hogy más országbeli lehetőségeket is fontolgat.

Az idehaza az MTK-ban tanult Yaakobisvili Antal 2021-ben, a négy évig szolgált barcelonai Atlétic Sant Just után igazolt a Gironához, amelyet a Manchester Cityt is pénzelő, abu-dabi hátterű City Group tulajdonol. Öccse, a szintén magyar korosztályos válogatott kapus, Yaakobisvili Áron már hat éve az FC Barcelona ifjúsági csapatainál szerepel, jelenleg az ifi BL-ben is szuereplő U19-es gárda erőssége.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek