Létrehozva: 2024.08.08.
Módosítva: 2024.08.08.

„A Fradi képes lehet a továbbjutásra" - Vincze Ottó bízik az FTC-ben a BL-visszavágón

A Ferencváros kétgólos hátrányban várja a Midtjylland elleni jövő heti visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. Vincze Ottó szerint nem reménytelen a helyzet.

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén. A kiegyenlített első félidőben a hazaiak egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a lengyel Adam Buksa góljával szereztek vezetést a 17. percben, majd a másodikban már fölényben futballozva megduplázták előnyüket a csereként beállt Franculino találatával.

Fradi, Ferencváros
Kétgólos hátrányba került Dániában a sötét mezes Ferencváros Fotó: Claus Fisker

A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával három győzelem után először kaptak ki a zöld-fehérek. Vincze Ottó, a Ferencváros korábbi labdarúgója, az 1995-ös Bajnokok Ligája-szereplés egyik hőse úgy vélte, a kétgólos vereség ellenére sem lefutott a párharc.

A sorsolás ismeretében is azt mondtam, hogy két azonos képességű csapat találkozik. A dán bajnok hozta az elvárásokat, mert a második félidőben a kapujához szegezte a Ferencvárost, eltalálták a kapufát, és újabb gólt értek el. Ennek ellenére azt mondom, mindkét gól elkerülhető lett volna, védelmi hibából született, de azt is mondom, hogy a kétgólos hátrány ledolgozható. Sok edző úgy véli, ha az ellenfél 2-0-ra vezet egy kupapárharcban, akkor abba bele szokott kényelmesedni. Ha a visszavágón a Fradi a meccs elején gólt szerez, akkor képesnek tartom arra, hogy behozza a hátrányt, sőt, továbbjusson!

A visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL csatájának továbbjutójával küzd meg a főtábláért, a vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek