Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.01.

Szoboszlai meghódítja Amerikát, edzője máris csodálja

Második mérkőzését is megnyerte a Liverpool az amerikai turnéján, ezúttal az angol rivális Arsenalt győzte le 2-1-re. Szoboszlai Dominik újfent a kezdőcsapatban kapott játéklehetőséget, és ezúttal a védekezésben jelentkezett.

Egyelőre úgy néz ki, hogy működik az új vezetőedző, Arne Slot játékfilozófiája a Liverpoolnál. Az együttes jelenleg az Egyesült Államokban edzőtáborozik, ahol már két felkészülési találkozón van túl. Először a Betis ellen sikerült 1-0-ra nyerni Szoboszlai Dominik találatával. Csütörtök hajnalban pedig jött az újabb siker, ezúttal a bajnoki rivális Arsenal ellen sikerült 2-1-re diadalmaskodni. Egyelőre úgy tűnik, Szoboszlai jól jár az új trénerrel.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik ezúttal a védekezésben jelentkezett a Liverpoolban Fotó: AFP

A Liverpool már az első félidőben meglőtte a két gólját, Mohamed Szalah és a tavaly kölcsönben szereplő Fábio Carvalho talált be, a túloldalon az Európa-bajnokságon szereplő Kai Havertz szépített. Szoboszlai újfent a kezdőcsapatban kapott helyet, ami biztató hír az idei szezonjára nézve. A Betis elleni 64 perce után ezúttal viszont már többet játszott, most 72 percet töltött a pályán.

Szoboszlai a védekezésben is remekelt

Szoboszlai Curtis Jonesszal és Harvey Elliottal játszott a középpálya közepén, klasszikus ütköző nélkül pedig a védekezésből is alaposan ki kellett vennie a részét. Az Angliában élő magyar sportújságíró, Bocsák Bence adataiból kiderült, hogy a 23 éves futballista ezúttal a defenzív feladatait látta el kiválóan. Neki lett a legtöbb sikeres szerelése a pályán (2), valamint a 94 százalékos passzpontossága is kiemelkedő. Bocsák arra is felhívta a figyelmet, hogy Szoboszlai a magyar válogatottban gyakran mélyebben játszik, ifistaként pedig nem volt ritka, hogy védekező középpályásként szerepeltették. Ez a fajta sokoldalúság lenyűgözheti Slottot.

A Liverpoolra augusztus 4-én, vasárnap újabb felkészülési találkozó vár, magyar idő szerint hajnali 1:30-kor a Manchester United ellen lép pályára Columbiában. Ezt követően már Angliában, augusztus 11-én a Sevilla ellen játszik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek