KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.07.
Módosítva: 2024.08.07.

A videózás döntött, Losonczi drámai meccsen esett ki

Losonczi Dávid a birkózók 87 kilogrammosok mezőnyében az elődöntőig jutott, ahol szerda késő délután Szemen Novikov várt rá. A továbbjutásról végül challenge ítélet döntött, ám Losonczi kárára, aki így végül a bronzéremért küzdhet.

Losonczi Dávid nagyszerű formában kezdte a párizsi olimpiát. A 87 kilogrammosok mezőnyében szereplő birkózó a nyitókörben a Tokióban (más súlycsoportban) bronzérmet szerző azeri Rafig Huseynovot. Ezt követően a negyeddöntőben a regnáló Európa-bajnokot, Alekszandr Andrejevics Komarovot búcsúztatta. Az elődöntőben a bolgár Szemen Novikov várt rá. A szoros találkozót végül a bolgár sportoló nyerte 3-1-re.

240729_kma20
Losonczi Dávid nem jutott a döntőbe, így a bronzéremért küzdhet Fotó: Koncz Márton

Az első pontot Losonczi szerezte, utána viszont az átpörgetés nem jött neki össze. A szünetet követően Novikov egyenlített, amivel, miután ő szerezte később a pontot, a bolgár állt továbbjutásra. Egy perccel a vége előtt újfent Losonczi támadhatott, az emelés sikerült, de Novikov végül kivédekezte a próbálkozását. 20 másodperccel a vége előtt Novikov tisztán átvette a vezetést, a végén Losonczi ugyan ki tudta tolta a pályáról, de mivel Novikov térde lent volt, ezért ez a támadás sajnos pontot nem ért, Novikov 3-1-re győzött.

A bronzmérkőzésen az ukrán Zsan Belenyuk vár Losonczira csütörtökön.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek