Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.08.01.

„Sajnálom, megtettem mindent" - csalódottan értékelt a magyar olimpikon Párizsban

Kovács Richárdnak két mérkőzés jutott a párizsi olimpia ökölvívótornáján. A magyar bunyós a legjobb nyolc között francia bunyóssal küzdött.

A 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd csütörtökön kikapott a negyeddöntőben, így az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján. A nyíregyháziak kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese hétfőn az ausztrál Harry Garside-ot győzte le többségi pontozással, csütörtökön pedig a hazaiak kedvencével, a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Sofiane Oumihával mérkőzött meg és remek meccs végén egyhangú pontozással kikapott.

KOVÁCS Richárd; GARSIDE, Harry
Kovács Richárd az ötödik helyen zárta az olimpiát / Fotó: Czeglédi Zsolt

Csalódott vagyok, mert nagyon bíztam a meccsben, szerettem volna érmet vinni haza. Sajnálom, megtettem mindent, az első menetben próbáltam kívülről bokszolni vele, nem sikerült, a másodikban próbáltam nyomást gyakorolni rá. Nem hiába háromszoros világbajnok, jobb volt. Ha csak megérintett, őrjöngött a közönség. Csalódott vagyok, hogy nem jött össze az érem, viszont pontszerző vagyok az első olimpiámon, ennek tudok örülni. Nagy öröm volt itt lenni nekem, ez minden élsportoló álma

 - mondta Kovács.

A 27 éves öklözőt megelőzően magyar bokszoló legutóbb a londoni játékokon végzett pontszerző pozícióban, akkor Harcsa Zoltán lett ötödik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek