KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.08.03.
Módosítva: 2024.08.03.

Hámori Luca csodálatos volt, mindent megpróbált a biológiailag férfi ellen

Hámori Luca egy biológiailag férfivel, az algériai Iman Heliffel találkozott a párizsi olimpia ökölvívótornájának döntőjében.

Nem feltétlenül sportszakmai szempontból, de mindenképpen hatalmas figyelem övezte az ökölvívó Hámori Luca mérkőzését algériai ellenfelével a 66 kg negyeddöntőjében. A 25 éves Iman Helifről ugyanis a vizsgálatok kimutatták, a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak, ennek ellenére ringbe léphetett az olimpián, mert a mérkőzést nem a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, hanem a NOB szervezi.

HÁMORI Luca;
Hámori Luca Fotó: Koszticsák Szilárd

Luca és az algériai mérkőzését óriási érdeklődés övezte, teljesen megtelt az Észak-párizsi Aréna, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is a helyszínen foglalt helyet.

Az első menetben Luca óvatosan bunyózott, igyekezett tartani a távolságot az algériaival szemben, jól védekezett, a bírók Helifet látták jobbnak. A szurkolók nagy része egyértelműen a magyar lánynak szurkolt, minden ütését óriási ováció fogadta. A második menet után Luca kétségbeesett hangon azt mondta az edzői tanácsra, hogy "nem tudok nyerni."

Sajnos igaza volt, a harmadik menetben sem változott a helyzett, Luca csodálatos küzdött, de Iman egyhangú pontozással győzött. Hámori Luca ötödik lett az olimpián.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek