Létrehozva: 2024.07.06.

„Utoljára látjuk Angliát az Eb-n” – Svájcra fogad a magyar bajnok focista

Nem lenne különösebb szenzáció, ha Svájc végleg lehúzná a sorompót Anglia előtt a németországi labdarúgó Eb-n szombati negyeddöntőjében.

Szerző Szabó Sándor

Először juthat Eb-n négy közé a svájci labdarúgó-válogatott, amely szombat este a németországi kontinensviadal negyeddöntőjében az angolokkal találkozik. Kékesi Rezső, az MTK korábbi középpályása a svájci Yverdon színeiben még játszott Murat Yakin jelenlegi szövetségi kapitány ellen.

YAKIN, Murat
Yakin svájci válogatottja kiválóan teljesít az Eb-n (Fotó: Peter Klaunzer)

„Jó futballista volt az öccsével, Hakannal egyetemben” – nyilatkozza Kékesi a Ripostnak. „Svájci kupameccsen találkoztunk egymással, a Grasshoppers középpályájáról ügyesen osztogatta a labdákat.”

A magyar válogatott a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy Yakin rátermett szövetségi kapitány is, hiszen a csoportmeccsek során a Breel Embolóék 3-1-re verték Marco Rossi együttesét.

Németországot is csaknem legyőzték, ezért nincs kétségem afelől, hogy a legutóbbi Eb-n ezüstérmes angol válogatott számára a szombati lesz az utolsó fellépés. A rafinált Embolo, az AS Monaco kameruni felmenőjű erőszakos támadója megoldhatatlan feladat elé állítja a szigetországi védőket. Ugyanakkor a szívósan védekező svájciak kikapcsolják Jude Bellinghamet és Harry Kane-t, a további fontos kérdéseket pedig elintézi majd Granit Xhaka. Remo Freuler minőségét jellemzi, hogy Szoboszlai Dominiket gyakorlatilag kivette a játékból, majd a nyolcaddöntőben parádés gólt lőtt az olaszoknak. Az angolok középpályás sora híján van a finesznek, támadójátékuk átlátható. Gareth Southgate szövetségi kapitány némely döntése megmagyarázhatatlan, a jobbszélső Bukayo Sakát például egy rövid időre balhátvédnek vitte vissza...

– mondta az MTK-val 1987-ben bajnoki címet nyert egykori háromszoros magyar válogatott focista.

A Svájc-Anglia mérkőzés továbbjutója Hollandiával vagy Törökországgal csap majd össze a fináléba kerülésért.

Szombati negyeddöntő: 

Anglia-Svájc, 18.00, TV: M4Sport

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek