Létrehozva: 2024.07.01.

Óriási hiszti a franciáknál a nagy meccs előtt az Eb-n

Antoine Griezmann a szövetségi kapitánnyal, Kylian Mbappé a maszkjával nem bír a francia fociválogatottban. A gárda ma Belgium ellen játszik nyolcaddöntőt.

Egy győzelemmel és két döntetlennel jutott az Eb-n a nyolcaddöntőbe Franciaország focicsapata, ahol nincs béke a belgák elleni nyolcaddöntő előtt. Didier Deschamps szövetségi kapitány és a vb-második együttes fazonszabásza, Antoine Griezmann mostanában nem cseresznyézik egy tálból. A lengyelek elleni 1-1 előtt Griezmann csak a kispadon kapott helyet, majd a félidőben beállva semmiféle pozitív változást nem idézett elő a csapat teljesítményében. Griezmann 45 percnyi mellőzése mellett amiatt is pipás, mert klubja, az Atlético Madrid nem hajlandó kiadni őt a párizsi olimpiára, és ennek érdekében a spanyoloknál Deschamps egy lépést sem tett az érdekében. A frusztráltsága fő oka persze az, hogy jó formában van, ezért érthetetlennek nevezi mellőzését, amit szóvá is tett a kapitányának.

France v Poland - EURO 2024
Griezmann elégedetlen Fotó: Anadolu via AFP

Az irányító középpályás azt állítja: való igaz, hogy korábbi sérülése után 33 évesen kevésbé gyorsan gyógyult, de jelenleg tökéletes formában van. Ezzel szemben a lengyelekkel szemben mutatott második félidei teljesítményével nem váltotta meg a világot. Kérdés, a belgák ellen Griezmann visszakapja-e helyét a kezdő tizenegyben, mert nekiment Deschamps-nak, aki elismeri: csapatában vannak boldogtalan labdarúgók, így Eduardo Camavinga és Marcus Thuram is, tudniillik utóbbi két játékos szintén többet szeretne futballozni.
 

Vannak, akik boldogtalanok, ha éppen nem kezdőjátékosok, ez egy normális reakciójuk, de nem tudok mindenkinek megfelelni

 – védekezik a szakember az Express híre szerint. A nyolcaddöntő előtti másik élénk vita tárgya az, hogy Mbappé a bal szélen vagy középen menjen neki a belga védelmi falnak.

Nem akarom megkötni Kylian kezét, de napok óta arra panaszkodik, hogy zavarja az orrvédő maszkja, mert az izzadtság becsorog a szemébe

 - jegyzi meg a kapitány.

Hétfői nyolcaddöntők:

Franciaország-Belgium, 18.00

Portugália-Szlovénia 21.00

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek