KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.26.

Meglepő lista, ki nem találnád, melyik klub sztárjai remekelnek az Eb-n

Az Európa-bajnokság kiváló lehetőséget biztosít a futballistáknak arra, hogy egy-egy jó szerepléssel felkeltsék a legnagyobb klubok figyelmét. Óriási meglepetés, hogy egyelőre melyik csapat játékosai teljesítenek a legjobban.

A labdarúgó Európa-bajnokságon a klubcsapatok mindig kiemelt figyelemmel nézik a saját játékosaik teljesítményét a nemzeti csapatokban, egy-egy jó szereplés nagyon lendíthet a futballisták értékein. Az eddigi gólok és gólpasszok együttes listáját klubokra bontva meglepő alakulat vezeti.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Switzerland v Germany
A Bologna játékosai eddig szárnyalnak az Európa-bajnokságon Fotó: AFP

A rangsor élén az olasz élvonalbeli Bologna található. A piros-kék mezes együttes tavaly nagyszerű szezont zárt, az ötödik helyen végzett a bajnokságban, amivel bejutott a jövő évi Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ezt megelőzően legutóbb 1981-ben állt ennyire előkelő pozícióban a Bologna. A klub hét játékost küldött az Eb-re. A Bologna futballistái eddig két gólt és öt gólpasszt jegyeztek a tornán, amivel eddig minden más csapatot maga mögé utasít.

Michel Aebischer a magyarok ellen rukkolt elő remek teljesítménnyel Svájc színeiben, ahol a gólja mellett gólpasszt is adott. Dan Ndoye Németország ellen szerzett vezetést. Remo Freuler eddig szintén brillírozik Svájccal, neki ugyan gólja nincs, de két gólpassza már igen. A dánok balhátvédje, Victor Kristiansen Anglia ellen adott asszisztot, az olasz válogatott Riccardo Calafiori pedig egy remek szóló után hozta helyzetbe csapattársát Horvátország ellen, Mattia Zaccagni pedig nem hibázott. Kacper Urbanski mindhárom csoportmeccsen pályára lépett Lengyelország színeiben, Stefan Posch pedig egy percet sem pihent Ausztriával az első három találkozón. Joshua Zirkzee (Hollandia) egyedül az, akinek még nincs játékperc a lábában.

A Bologna mögött a Bayern München és Barcelona végzett öt-öt ponttal. A legjobb ötbe a Borussia Dortmund és az Internazionale fért be három-három ponttal. A BL-győztes Real Madrid nincs ott a legjobbak között. Érdekesség, hogy a magyar válogatott mindkét gólját NB I-ben szereplő játékos lőtte, Varga Barnabás a Ferencvárost, Csoboth Kevin pedig az Újpestet képviseli a tornán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek