KIAJOBB

Szerző MM

Létrehozva: 2024.06.06.

Súlyos titkot őriz Marco Rossi: napokon belül kiderül, mire készül az Eb-n

Az Európa-bajnokságon Gulácsi Péter lesz a kezdőkapus vagy sem? Dibusz Dénes elárulta, ők már ismerik a kapitány döntését.

Célegyenesébe fordult a magyar labdarúgó-válogatott felkészülése a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra. Marco Rossi szövetségi kapitány a balul (2-1-es vereséggel) végződött írországi meccs első félidejében a tavasszal visszatért Gulácsi Pétert, a szünet után pedig az őt sokáig remekül helyettesítő Dibusz Dénest állította a kapuba. Olasz-magyar szakvezetőnk egyelőre titkolja, melyikük lesz az első számú kapus az Eb-n, de az FTC játékosa a Magyar Nemzetnek elárulta: ők már ismerik a szakmai stáb döntését.

Dibusz Dénes (balra) és Gulácsi Péter már tudja, melyikük lesz a válogatott kezdőkapusa az Eb-n
Dibusz Dénes (balra) és Gulácsi Péter már tudja, melyikük lesz a válogatott kezdőkapusa az Eb-n        Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Igazából mi már tudjuk a döntést. Erre a két felkészülési mérkőzésre és az Eb-re is tudjuk, hogy mi a terv 

– mondta Dibusz.

Már csak Rossin múlik, mikor árulja el a nyilvánosságnak is. Legkésőbb június 15-én, a Svájc elleni első Eb-csoportmeccsen kiderül. Addig Szoboszlai Dominikék már csak egy felkészülési mérkőzést játszanak, szombaton (18.00, Debrecen, Nagyerdei Stadion) Izrael lesz az ellenfél az Eb-főpróbán.

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00 (Köln):    Magyarország–Svájc

Június 19., 18.00 (Stuttgart):    Németország–Magyarország

Június 23., 21.00 (Stuttgart):    Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

Ami még a dublini vereséget illeti, Dibusz szerint válogatottunk magának köszönheti, hogy megszakadt a 14 meccset számláló veretlenségi sorozata.


– Magunkat vertük meg, hiszen a végén eléggé összehoztuk a második gólt. Próbáltunk lejátszani egy szögletet, beleblokkoltak egy lövéskísérletbe, ami után még meg szerettük volna játszani a labdát, sajnos abba is beleblokkoltak, így gyakorlatilag ketten vezették rám a labdát a pálya közepétől. És akkor még az a szerencse sem volt meg, hogy tudjak hárítani, mert úgy perdült fel a lábamról a labda, hogy a kapuba jutott. Több fifti-fifti szituációból rosszul jöttünk ki, és ha bármelyikből jól jövünk ki, akkor nem ez lesz a vége – mondta Dibusz Dénes.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek