KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.05.13.

Itt a bizonyíték, így támadt fel Szoboszlaival a Liverpool

Szoboszlai Dominik szűk egy évvel ezelőtt érkezett a Liverpoolhoz. Az angol sztárcsapat akkor igencsak felejthető szezonon volt túl, a magyar válogatott futballistával a soraiban azonban jelentősen javította az eredményeit.

Tavaly nyáron óriási slágertéma volt Szoboszlai Dominik klubváltása. A középpályás a harmadik RB Leipzignál töltött szezonjában kulcsemberré vált és rendre nagyszerű teljesítményekkel rukkolt elő. Sokáig a Newcastle United érdeklődéséről lehetett hallani, a Bajnokok Ligájába visszajutott klub viszont végül Sandro Tonali mellett tette le a voksát. A Liverpool július elején azonban úgy döntött, hogy mindenkit megelőz és kifizette a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árát.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24
Szoboszlai Dominik játéka sokat lendített a Liverpoolon / Fotó: NurPhoto via - AFP

A 19-szeres angol bajnok presztízse alapján a világ szűk elitjébe tartozik, a 2022/23-as szezonja azonban nem sikerült a legjobban. A bajnokságban csupán az ötödik helyet sikerült elcsípnie, ami miatt csupán az Európa-ligába sikerült kvalifikálni. Volt tehát némi aggodalom afelől, hogy a megfelelő pillanatban került-e oda Szoboszlai, de ez a szezon bebizonyította, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya nagyszerű döntést hozott.

Egy fordulóval az angol bajnokság vége előtt biztossá vált, hogy a Liverpool már nem tudja megnyerni a ligát és a harmadik helyen fogja zárni a Premier League-t, kérdés, hogy hány ponttal. A csapat ma este az Aston Villa vendége lesz (21:00, Match4), április 19-én, vasárnap pedig a Wolverhamptont fogadja. 36 bajnoki után 78 ponttal tart a vörös mezes csapat, tavaly az egész sorozatot 67 ponttal zárta.

A hazai kupasorozatokat tekintve tavaly a Ligakupában és az FA-kupában is a negyedik fordulóig jutott Jürgen Klopp együttese, az angol Szuperkupát viszont sikerült megnyernie. Idén a Szuperkupára nem tudta magát kvalifikálni az együttes, cserébe viszont elhódította a Ligakupát. Az FA-kupában szintén javított a klub, de nem sokat, ezúttal a negyeddöntő jelentette a végállomást.

A nemzetközi kupában nem lehet pontos összehasonlítást végezni. Tavaly a Liverpool másodikként jutott tovább a BL-csoportkörében, a legjobb 16 között viszont 6-2-es összesítéssel kiesett a Real Madrid ellen. Az Európa-ligában könnyedén meglett a csoportelsőség, és a negyeddöntőbe is magabiztosan jutott be. Ott azonban az Atalanta meglepetésre megállította az együttest, a bergamói csapat azóta a döntőbe jutott.

Minek köszönhető a fejlődés?

A Liverpool ugyan a szezon hajrájára hullámvölgybe került, de így is elmondható, hogy jóval jobb idényt teljesített, mint tavaly. Mivel a védelem és a támadósor gyakorlatilag maradt, ezért a középpályán történő vérfrissítés hozott pozitív változást, emiatt Szoboszlait is mindenképpen dicséret illeti. Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Melo, Fabinho, Fábio Carvalho (kölcsönbe), James Milner, Jordan Henderson és Naby Keita távozott a középpályáról, Szoboszlai mellett pedig Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch és Wataru Endo érkezett a klubhoz.

Szoboszlai, Mac Allister és Endo alapemberei lettek a középpályának, az ő rotálásukban pedig Gravenberch mellett Curtis Jones és Harvey Elliott segített. Idén minden sorozatot figyelembe véve 43 tétmérkőzésen játszott 2682 percet (átlagban 62 perc jutott neki), összesen hét gólt és négy gólpasszt jegyzett. Az idei évben szerzett két combhajlító-sérülése után teljesítménye visszaesett és a kezdőcsapatból is kiszorult, de első liverpooli szezonjára így is büszke lehet, az őszi formája pedig egészen remekre sikeredett.

A bajnokság befejezése után Klopp távozik a klubtól, amivel egy új időszámítás kezdődik Liverpoolban. Hivatalosan még nem lett bejelentve, de nyílt titokként közlik, hogy Arne Slot (Feyenoord) lesz az új vezetőedző.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

origo.hu

Megtalálta a rendőrség a verőcei hajótragédia negyedik áldozatát

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

mindmegette.hu

Leszerelik az önkiszolgáló kasszákat, és kiderült, hogy már az air fryerekben sem bízhatunk!

hirtv.hu

Friss híreket közöltek Robert Fico állapotáról

ripost.hu

Innen nincs visszaút: Ben Affleck szerint a házassága J-LO-val csupán egy lázálom volt

magyarnemzet.hu

Verőcei tragédia: szigorú lépésre szánta el magát a BRFK

ripost.hu

Lehetetlen teszt, csupán az emberek 1 százaléka tudja megoldani

lakaskultura.hu

A mosógépet nem a vízkő teszi tönkre: durva, mi okozza a bajt

ripost.hu

Meg van írva a csillagokban: sikerre van ítélve ez a 4 csillagjegy

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

ripost.hu

Három csillagjegy, akinek gyökeresen megváltozik az élete júniusban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Váratlant lépés a Fradinál, veszélyben a kapitány

KIAJOBB

Marco Rossi nagy bejelentésre készül, dönteni kell a Fradi sztárjáról

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

Guardiola fogorvosa, Szoboszlai réme: bemutatjuk az új csodaedzőt

KIAJOBB

Őt ünnepelték, amíg aludtál: bemutatjuk a focivilág új hősét, aki történelmet írt

KIAJOBB

Szívükhöz kaptak a rossz hírtől, aggódnak a szurkolók Szoboszlai miatt

KIAJOBB

"Ez ijesztő lesz" - Szoboszlai kapitánya az új edzőnek üzent