KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.04.18.

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Évek óta nem volt példa ilyenre a közröhej tárgyává tett Herthánál. Dárdai Pál érdeme is: egyenesbe fordult a "berlini út".

Alapvető fontosságú mérföldkőhöz érkezett a Hertha BSC. Dárdai Pál vezetőedző (valamint fiai, Palkó, Márton és a Wolfsburgba tartó Bence) német másodosztályban szereplő futballklubja közleményben jelentette be: évek múltán először nyereséges az üzleti mérlege.

Benjamin Weber sportigazgató (jobbra), Dárdai Pál vezetőedző és Thomas Herrich ügyvezető: túl vannak a "berlini út" nehezén?
Benjamin Weber sportigazgató (jobbra), Dárdai Pál vezetőedző és Thomas Herrich ügyvezető: túl vannak a "berlini út" nehezén? / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai imádott klubja akkor tért le a régi, jól bevált útjáról, amikor egy német befektető 2019-től három éven át 374 millió eurót (147 milliárd forint) öntött belé. A jelszavak egyszeriben hangzatosak ("Nagy város nagy klubja"), a tervek nagyratörőek (rendszeres Bajnokok Ligája-szereplés), az igazolások méregdrágák (volt olyan téli átigazolási időszak, amikor a Hertha költötte a legtöbbet a világfutballban), a fizetések irreálisan magasak lettek Berlinben. Csak a csapat eredményessége nem volt mindezzel összhangban, sőt!

A sorjázó edzőváltások közepette a Hertha végig a kiesés ellen küzdött, tavaly pedig ki is esett a Bundesliga élvonalából, miközben gazdaságilag eladósodott, a csőd szélére sodródott. Innen állt talpra mára, új befektetővel, új vezérkarral, új csapattal – de a kispadról a régi, jól bevált edző, Dárdai Pál irányításával. És minden téren az általa mindig is favorizált régi "berlini út" újbóli követésével: takarékos költségvetéssel, a kiadások szigorú ellenőrzésével. És főleg a korábbi csütörtököt mondott kerettagoknál olcsóbb, de tehetséges, fiatal, sikeréhes és/vagy a klubhoz kötődő, a Hertha szellemiségét átérző focistákkal.

"A klubnak sikerült jelentős lépéseket tenni a konszolidáció felé és elindítani a gazdasági fordulatot. Több lépcsőben, következetesen megváltoztatva a költségek struktúráját, összesen több mint 70 millió eurós (27,5 milliárd forint) megtakarítást értünk el" – olvasható a nézőszámai alapján még másodosztályúként is Németországban a 9., Európában a 26. legtöbb szurkoló vonzó Hertha honlapján.

A spórolás persze leginkább a csapat összetételén és eredményein látszik meg, a nehéz feladatot felvállalt Dárdai jövője egyelőre kérdéses. Nyáron lejár a magyar vezetőedző szerződése. A hírek már arról szólnak, hogy a klubvezetők az utódjelöltjeivel tárgyalnak. Ugyanakkor Benjamin Weber sportigazgató következetesen hangsúlyozza, hogy majd a szezon végén megtárgyalják, hogyan tovább. Addig bizonyíthat a Dárdai-csapat, amelynek legjobbja, Fabian Reese a Bild értesülése szerint otthonában kereste föl a trénert, hogy a játékosok nevében maradásra bírja.

A 2. Bundesliga 29. fordulója után 6. helyezett Hertha legközelebb vasárnap (13.30, tv: Match4) a 7. Karlsruhe vendége lesz.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

borsonline.hu

A legkisebb koporsó a legnehezebb: 15 hónapos fiát veszítette el a világsztár sportoló

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

metropol.hu

Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben

magyarnemzet.hu

Újabb nyugati fegyverek özönlenek Ukrajnába – ömlik a pénz a háborúba

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Elesett Budapest, baj van az egyik legforgalmasabb úton

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

"Kell vennem pár leckét a többiektől" - két büntetőt hagyott ki a magyar válogatott csatára

KIAJOBB

"Remélem, nem tiltanak el" - óriási érzelmi pluszra számít a magyar válogatott csatára

KIAJOBB

Jókor jött a pofon, kiütéssel győztek a magyar hokisok

KIAJOBB

Sorsfordító döntésre kényszerül, válaszút előtt áll Marco Rossi sztárja