KIAJOBB

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.01.08.
Módosítva: 2024.01.09.

M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: ők lettek 2023 legjobbjai

Megrendezték a 66. M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát. Az este során 10 kategóriában díjazták a legjobbakat.

Idén is megrendezésre került M4 Sport-Az Év Sportolója 2023 Gála a Magyar Állami Operaházban, immáron 66. alkalommal. A jeles eseményen a díjazottakon kívül több hazai, és külföldi  jeles személyiség is részt vett, többek között Novák Katalin köztársasági elnök, vagy például az aranylabdás olasz labdarúgó, Fabio Cannavaro is. Az est folyamán összesen 10 díjat osztottak ki a következő kategóriákban: az év sportpillanata, az év fogyatékos csapata, az év szabadidős sporteseménye, az év fogyatékos férfi sportolója, az év női sportolója, az év edzője, az év fogyatékos női sportolója, az év hagyományos csapata, az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az év férfi sportolója. 

Novák Katalin is tiszteletét tette. Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

Az év sportpillanatáért járó díjat Vogel Soma, a férfi vízilabda-válogatott kapusa kapta a Magyarország–Görögország világbajnoki döntőben bemutatott, „aranyat érő” utolsó ötösvédésért. 

Az év fogyatékos csapata a szervátültetett férfi asztaliteniszpáros lett, a páros, akik világbajnokok lettek 2023-ban: a veseátültetett Szendi János és a csontvelő transzplantált Bécsi Bernát.

Az év szabadidős sporteseményének két díjasa lett: az egyik nyertes a Hátsó füves futballmentő túra lett, akiknél megszűnt falusi csapatok játszanak évek óta elhagyatott pályákon. A holtversenynek köszönhetően melléjük még a dobogó legfelső fokára a Jégpályák Éjszakája fért fel. 

Az év fogyatékos férfi sportolója Kiss Péter Pál kajak-kenus paralimpikon lett, aki zsinórban negyedjére nyerte meg ezt a kategóriát. A díjat pedig nem más adta át, mint a Francia Paralimpiai Bizottság elnöke Marie-Amélie Le Fur, aki az eseményt megelőzően úgy nyilatkozott, rendkívül büszke arra, hogy itt lehet, mivel a francia sportolók és parasportolók teljesítményét nem ilyen nagy presztízsű gála keretében ismerik el Franciaországban, mint ahogy Magyarországon - írja az MTI.

Az év női sportolója az MVM SE vitorlázója, Érdi Mária lett. Habár díját személyesen külföldi versenyen való részvétele miatt nem tudta átvenni, videón keresztül beköszönt és köszönetmondása mellett úgy fogalmazott: 

Úgy érzem, ezzel a díjjal ismét újabb magaslatokba repítettük a magyar vitorlázást.

Marco Rossi
Marco Rossi lett 2023-ban az év edzője. Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

Az év edzője a férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi lett. A díjat ráadásul nem akárki, honfitársa, az aranylabdás Fabi Cannavaro adta át, aki úgy véli, hogy az olasz edzők részben a szenvedélyük és a tehetségük miatt jutottak el oda, ahol most tartanak mindamellett, hogy az emberségük is a helyén van. Marco Rossi kiemelte, köszönet minden szurkolónak, akik támogatják őket. Úgy fogalmazott, most mind eddiginél nagyobb támogatásra lesz szükségük a 2024-es labdarúgó Európa-Bajnokság során:

Hajrá magyarok! Csak együtt.

Az év fogyatékos női sportolója Ekler Luca parasportoló, a TFSE sportolója lett, aki 2019 után nyert újra ebben a kategóriában.

Az év hagyományos csapata 2023-ban a férfi magyar labdarúgó-válogatott lett. A díjat a válogatott tagjai kíséretében a magyarok csapatkapitánya Szoboszlai Dominik vette át, aki reméli, hogy 2024 még több izgalmat hoz majd számukra.

Az év csapata, az egyéni sportágak csapatversenye kategórián belül a győztes a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron kvartett lett a férfi kardválogatott tagjaiként. 

Az est folyamán utolsóként pedig az év férfi sportolóját díjazták. A nyertes pedig nem más, mint a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik

Ez a 2023-as év több okból kifolyólag emlékezetes marad számomra. Az egész Lipcsében kezdődött a német kupával, aztán az, hogy Liverpoolhoz tudtam igazolni. Az évem fénypontja mégis a magyar válogatott. Veretlenül kijutni az Európa-Bajnokságra zsinórban harmadjára. 

- fogalmazott. 

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik 2020 után ismét az év férfi sportolója lett. Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

hirtv.hu

Áll a bál a Nike olimpiára szánt női sportdresszeinek túlszexualizáltsága miatt + videó

metropol.hu

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

hirtv.hu

HírTV exkluzív - íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd + videó

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

„Boldog vagyok, de…” – Marco Rossi felfedezettje keserédesen ünnepelt

KIAJOBB

Feljutás? Kiesés? Óriási a tét a hoki vb-n a magyaroknak

KIAJOBB

"Lehetett volna kettő is" - győztes meccs után bosszankodott a Dortmund focistája

KIAJOBB

Sokkoló végjáték, hidegzuhany érte a magyar válogatottat