Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2023.11.02.

Szoboszlai szupersztár, bulira készül Bulgáriában a magyar válogatott focista

Gyerekkori álma válhat valóra az Európa-bajnoki részvétellel. A magyarul szorgalmasan tanuló Callum Styles számára ez lenne a csúcs.

Premier League-szerződésre is volt esélye, de Callum Styles nyáron végül az angol harmadosztályba kiesett Barnsleynál maradt. Kiemelkedő játékkal próbálja visszajutáshoz segíteni klubcsapatát: középpályás létére már három gólt szerzett az őszi bajnokikon. A magyar válogatott tagjaként még nagyobb cél lebeg a szeme előtt. Pályafutása csúcsa lenne szerepelni a jövő nyári németországi Európa-bajnokságon. Ehhez a mieinknek már csak egy pontot kell szerezniük a hátralévő két selejtezőn (november 16-án Bulgáriában, majd három nappal később a Puskás Arénában, Montenegró ellen).

Callum Styles a magyar válogatott tavalyi, 4-0-s angliai diadala után
Callum Styles a magyar válogatott tavalyi, 4-0-s angliai diadala után (Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport)

Legközelebb Bulgária ellen játszunk idegenben, már ott el akarjuk végezni a feladatot, és kezdődhet a buli!

„Nem akarjuk az utolsó meccsre hagyni, amikor Montenegró lesz az ellenfelünk, csapatként magabiztosak vagyunk”

– mondta optimistán Styles.

A G csoport állása:

1. Magyarország 14 pont (gólkülönbség: 11-4)

2. Szerbia* 13 (13-7)

3. Montenegró 8 (6-8)

4. Litvánia* 6 (8-12)

5. Bulgária 2 (3-10)

(*Szerbia és Litvánia már 7-7, a többiek 6-6 meccset játszottak.)

A hátralévő mérkőzések: november 16-án Bulgária–Magyarország és Montenegró–Litvánia, november 19-én Magyarország–Montenegró és Szerbia–Bulgária.

Természetesen a Premier League-be a Liverpool sztárjaként berobbant Szoboszlai Dominikről is kérdezték a Sky Sports interjújában. A hozzá hasonlóan 23 éves válogatottbeli csapatkapitányáról szuperlatívuszokban nyilatkozott.

Hihetetlen élmény olyanokkal együtt játszani, mint Szoboszlai Dominik, egyszerűen imádok hozzá hasonló kaliberű játékosokkal futballozni. Ő mégiscsak egy szupersztár.

„Kivételesek a képességei, és ennek tudatában is van, ami még jobb. Ő egy igazi topjátékos, de az egész csapatunk nagyon jó. Élvezetes, ahogy nyerjük a meccseket és remélhetőleg bejutunk az Eb-re is. Ez lenne a csúcs” – mondta lelkesen Callum Styles. „Ez olyasmi, amiről gyerekként álmodtam. Ha bejutunk – mert bízom benne, hogy bejutunk –, az egy őrült nagy siker lenne. Az egész családom eljönne, hogy megnézzenek, és remélhetőleg ott is sikerül elérnünk valamit, amire ez az ország hivatott. Egyszerűn őrület lesz, már alig várom!” – utalt arra Marco Rossi szövetségi kapitány egyik kulcsembere, aki élete nyaraként készül az áhított Eb-szereplésre.

Styles nehezen boldogul a magyar nyelvvel

Callum Styles néhai magyar nagymamája révén szerepelhet nemzeti csapatunkban, amelyben tavaly márciusi bemutatkozása óta már 16-szor szerepelt. 

„Még nem beszélem folyékonyan a magyar nyelvet. Fokozatosan jön, de annyira nehéz!” – mondta.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek