Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.09.16.

"Mindenki lázban ég" - elképesztő programokkal várják a Fradit Nagyecseden

A Ferencváros megkezdi idei szereplését a Magyar Kupában, első ellenfele szombaton a Nagyecsed lesz. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei első osztályban szereplő együttesnél igazi fesztiválhangulattal várják a zöld-fehéreket.

A Ferencváros a szűk kéthetes válogatott szünet után újra tétmérkőzést játszik, ezúttal a Magyar Kupa sorozatában lép pályára, ellenfele pedig a legjobb 64 között a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei első osztályban szereplő Nagyecsed lesz.

Cristian Ramírez már 2015-ben is játszott a Nagyecsed ellen Fotó: Földi Imre

Ez az összecsapás lesz Dejan Sztankovics vezetőedző első párharca a zöld-fehérek kispadján. Érdekesség, hogy a két együttes egyszer már találkozott egymással, 2015. október 14-én a magyar rekordbajnok magabiztos, 10-0-s győzelmet aratott, Busai Attila mesternégyest lőtt, az akkori kezdőcsapatból viszont csak Cristian Ramírez maradt a mostani keretben.

Nagyecseden azonban más a helyzet, ott összesen hat futballistának (Bulyáki Attila, Ladányi Dávid, Nyíregyházi Gábor, Marinas Vasile, Somlyai Gábor, valamint Zámbó Krisztián) adatik meg az a lehetőség, hogy újra játszanak a legeredményesebb magyar együttessel.

Óriási volt a hangulat azon az ominózus nyolc évvel ezelőtti mérkőzésen, mivel a Fradi B-közep elég nagy létszámmal képviseltette magát Nagyecseden is

 – emlékezett vissza a Szon.hu-nak a Nagyecsed labdarúgója, Nyíregyházi Gábor. „Az, hogy a Ferencvárossal találkozunk a Magyar Kupában sajnos meglátszik az elmúlt hetek teljesítményén” – vélekedett a Szon.hu-nak Fodor András a Nagyecsed Rákóczi Sportegyesület elnöke.

Amióta megvolt a sorsolás mindenki lázban ég, ezt a mérkőzést várja, így nem koncentrálunk megfelelően a vármegyei bajnokságra. Persze ez abból a szempontból érthető, hogy valakinek az egész pályafutása során csak egyszer adatik az meg, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen léphessen pályára. A kezdőrúgást Makó Róbert fogja elvégezni, aki közel harminc évig védett Nagyecseden.

A Fradi nem panaszkodhat majd a körülményekre, a 6700 fős kisváros csapata gőzerővel készül az összecsapásra.

Szerencsére a pályánkat sikerült egy pályázat útján felújítani, vadonatúj gyepszőnyeget kapott, öntözőberendezéssel, úgyhogy akár még úgy is tekinthetünk erre a mérkőzésre, mint egy pályaavatóra. Hatalmas az érdeklődés, már elővételben közel kétezer jegy kelt el, és már az is biztos, hogy kétszáz ferencvárosi szurkoló is érkezik. Ráadásul elég jól összejött a program, hiszen ezen a hétvégén lesznek a Szatmári Napok, amelynek egyik kiemelt programja lett így a labdarúgó mérkőzés.

A találkozó 12:45-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapást.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek