Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.07.02.

Rossi Dárdaira vár, nem csak Szoboszlait akarják a nagycsapatok

Ezek voltak a Ripost legolvasottabb sport témájú cikkei a héten.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már több mint két évvel ezelőtt elárulta a Ripostnak adott exkluzív interjújában: figyeli Dárdai Márton fejlődését a Herthában, sőt már 2021 tavasza előtt megtörtént köztük a kapcsolatfelvétel. Azóta nem történt előrelépés az ügyben, de lassacskán felgyorsulhatnak az események. Dárdai Márton fiának hamarosan döntenie kell, a német, vagy a magyar mezt választja.

Dárdai Márton (balra) a Dortmund és már nagycsapatok ellen is megállta a helyét a Bundesligában
Dárdai Márton (balra) Fotó: AFP

Régi szívfájdalma Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy a magyar labdarúgók közül jelenleg csak öten játszanak a legerősebb bajnokságok közé sorolt európai topligában, érdekes módon mindannyian a német Bundesligában. A 2016-os franciaországi, majd a tavalyelőtti, budapesti Európa-bajnoki szereplés sem hozta meg a remélt áttörést. Most a hírek alapján úgy tűnik, hogy a válogatott egyre figyelemreméltóbb fejlődése (és a légiósaink klubbéli remeklése) hatására lassan fordul a kocka. Idén végre jelentősen nőhet a mieink topligás jelenléte. 

A csapatkapitány mellett Sallai Rolandot és Kerkez Milost is nagycsapatok vinnék.

A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában
A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában Fotó: mlsz.hu

A vészes környezetszennyezés miatt hevesen kritizált Forma–1 vezetői 2030-tól ígérik az autóverseny-sorozat teljes klímasemlegességét. Ezen a hétvégén Osztrák Nagydíjon (vasárnap 15.00, tv: M4 Sport) indul fontos tesztüzem: a boxutcát, a garázsokat, a csapatok táborhelyét és a tévéseket egy napelemes áramfarmról látják el villamosenergiával. A klímasemlegeség mellett Lewis Hamilton harcol a leghangosabban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek