Létrehozva: 2023.06.24.
Módosítva: 2023.06.24.

„Dicséretben részesítem!” – Kitűnőre osztályozta Rossi csapatát Kovács Kálmán tanár úr

Ha már a szövetségi kapitány záróvizsgát emlegetett a szezon utolsó meccse után, megkértük Kovács Kálmánt: gyakorló tanárként állítsa ki Marco Rossi és csapata tanév végi bizonyítványát. A válogatott korábbi sztárja, immár szurkolója elégedett az utódokkal.

Szerző Hanti Gábor

„Osztály, vigyázz! Tanár Úrnak tisztelettel jelentem, a közönség létszáma még Litvánia ellen is 60 ezer! Pedig sokan hiányoznak, mert elővételben hamar elfogynak a jegyek, ha a nemzeti csapat játszik a Puskás Arénában” – jelenthetné büszkén a magyar labdarúgó-válogatott „hetese” (akár a 7-es mezszámú Nego Loic is). A 2022/23-as szezont tanévként is felfoghatjuk, miután Marco Rossi szövetségi kapitány a Litvánia elleni 2-0-s Európa-bajnoki selejtező végén úgy fogalmazott: számára úgy tűnik, minden meccs egy záróvizsga. 

A Ripost ezért arra kérte a rákoskeresztúri Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium testnevelő tanáraként dolgozó Kovács Kálmánt, hogy a nyári vakáció kezdetén néhány „tantárgyban” osztályozza, értékelje Rossi "direktort" és a tanítványokat.

Kovács Kálmán tanár úr szerint Rossi és az egész válogatott büszke lehet a mögöttünk hagyott (tan)évre
Kovács Kálmán szerint Rossi és a tanítványok büszkék lehetnek a mögöttünk hagyott (tan)évre      Fotó: Nemzeti Sport

Az 56 válogatottbeli meccsén 19 gólos egykori klasszis csatár összességében elmondta:

– Erre az évre mindenki büszke lehet az osztályban. A felszerelésünk rendben volt egész évben, a régi-új mez kimondottan jól sikerült és a műhely is mindig készen állt – értékelt viccesen Kovács Kálmán, aki kérésünkre azonnal vette a lapot, és játékosan fogta föl a feladatot. A Honvéd legendája az osztályába járó nebulóknak kitöltött 34 bizonyítvány után még egyet kiállított a válogatottbeli utódok teljesítményéről is. Az alábbiakban őt idézzük.

 

SZORGALOM: 5

Mindenkinek a hozzáállásával elégedett vagyok. Felkészülten, magas színvonalon oldották meg a kötelező (házi) feladatokat is!

 

MAGATARTÁS: 5

Hiányzásunk ebben a tanévben alig volt. A kő-papír ollós „balhét” betudtam a fiatalságotoknak, remélem, tanulunk belőle! De órán többet ilyet nem játszunk! Gulácsi Petit várjuk vissza szeretettel, ha felépül.

 

MAGYAR NYELV: 5

Kerkez Milos, Orbán Willi, Nego Loic és Marco Rossi is előrelépett magyarból. A kapitány a kerethirdetések során kifejezetten jól használja a magyar nyelvet. Különösen tetszik, amikor azt mondja: „Kááápusok…”

 

IDEGEN NYELVEK: 5

A csapat egésze remekül beszél angolul, jó néhányan németül is, de ami a legfontosabb: a közös nyelv, a labdarúgásé is egyre jobban megy.

 

MATEMATIKA: 5

Jó ránézni a kockás füzetre. Biztatóan alakul az egyenesági továbbjutás valószínűségszámítása, és lassan a nagy csapatok is tudják, hogy számolni kell a magyarokkal. A szerbek elleni hazai győzelem elég lehet a csoportgyőzelemhez. Ez nagyszerű dolog! Ha így lesz, mindannyiunk számítása beválik és végre már nem csak a matematikai esély marad az utolsó fordulókra.

 

TÖRTÉNELEM: 5

Az angolok elleni idegenbeli 4-0-s győzelemmel történelmet írtak a srácok, de Marco Rossi is közel jár ahhoz, hogy minden idők legeredményesebb szövetségi kapitánya legyen. Rossi eddig 53 mérkőzésen irányította a válogatottat, 26 alkalommal sikerült nyernie, emellett 11 döntetlen és 16 vereség a mérlege. Nála többet csak Baróti Lajos, Sebes Gusztáv és Mészöly Kálmán volt a nemzeti együttes élén.

 

Csak a honfitársai fogtak ki Marco Rossin

Ebben a „tanévben”, azaz tavaly szeptembertől a Rossi-csapat eredményei számokban: 8 meccs, 5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség (11-5-ös gólkülönbség); a legnagyobb skalp: Németország-Magyarország 0-1.

- ha egy teljes évet számolunk vissza tavaly júniusig, hozzávehetünk még négy Nemzetek Ligája-meccset a világelitben: egy olaszországi vereség mellett az Anglia elleni győzelmeket (1-0, 4-0) és egy Németország elleni hazai döntetlent (1-1)

- csoportmásodik hely a Nemzetek Ligája A ligájában (az egyetlen vereség miatt Olaszország mögött, de legyőzve és megelőzve Németországot, Angliát);

- három forduló után első hely az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban (folytatás a következő „tanévben”, szeptemberben);

- tavaly nyár óta négyet előrelépve, 33. hely a világranglistán (Európában a 18. pozíció).

 

FIZIKA: 5

Év közben nem tapasztaltam fizikai hiányosságokat, a játékosok jól bírták a sorozatterhelést is. Gulácsi és Dibusz egy-egy védésével pedig megcáfolni látszott Isaac Newton gravitációról szóló törvényét is.

 

KÉMIA: 5

A csapaton belül érzékelhetően „megvan” a kémia. Ebből még akár kirobbanó siker is lehet… A csapat és a szurkolók remek összhangba kerültek az idén! 

Még a ritka vereségek esetén is működik a kémia a válogatotton belül, illetve a csapat és a szurkolók között
Még a ritka vereségek esetén is működik a kémia a válogatotton belül, illetve a csapat és a szurkolók között     Fotó: MTI

Nekem személy szerint az angolok elleni hazai vereség (0-4, még 2021-ben - a szerk.) utáni kiállás tetszett és akkor bizonyosodtam meg végleg arról, hogy megvan a kölcsönhatás és a kötések is rendben vannak a két fél között.

 

ÉNEK: 5

Jelentős a fejlődés, már mindenki énekli a Himnuszt, és nem felejtettük el a korábban tanultakat sem, mely szerint „Az éjjel soha nem érhet véget…”

 

RAJZ: 5

Marco Rossi meccsek előtti taktikai rajzai tartalmasak, és a csapatnak a pályára is sikerül néha felrajzolni szép támadásokat. A közösség megfogadta Lakat Károly örökbecsű mondását: Aki egész héten firkál, az nem fog tudni hétvégén rajzolni!


A 2022/2023-as tanévben nyújtott kimagasló teljesítményéért a magyar labdarúgó-válogatottat tantestületi dicséretben részesítem.

Kovács Kálmán

 

Így értékelt a "Mister"

– Túl vagyunk az első három meccsünkön. Öt gólt lőttünk, egyet sem kaptunk. 7 pontunk van, ezzel jelenleg vezetjük a csoportunkat. Ez egy nagyon jó eredmény, de ismertek, sosem vagyok teljesen elégedett – értékelte az első három Eb-selejtezőt Marco Rossi a közösségi oldalain.

 

 

Szerző Hanti Gábor

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

mandiner.hu

Cseh Katka titka nem titok többé, lebukott a díszpinty

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Sorsfordító döntésre kényszerül, válaszút előtt áll Marco Rossi sztárja

KIAJOBB

Bajnokok Ligája a tét: Gulácsi lehet a rangadó hőse

KIAJOBB

Unalomba fullad az NB I? Itt vannak a legfontosabb kérdések a bajnokságban

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok