Létrehozva: 2023.06.22.
Módosítva: 2023.06.22.

Dárdai fia jövőre a magyar válogatott ellen játszhat az Eb-n

Dárdai Mártontól és társaitól várják a megváltást a német futballkedvelők. Ők nem érzik nyomásnak a megszokottnál nagyobb figyelmet és várakozást, sőt még viccelődnek is a "nagyok" bénázó sztárjain.

Szerző MM

Dárdai Márton a címvédésre törő német korosztályos válogatott tagjaként vesz részt a román-georgiai közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. A Hertha 21 éves labdarúgója sorrendben Izrael, Csehország, majd Anglia ellen bizonyíthat a csoportkörben, aztán továbbjutás esetén a torna egyenes kieséses szakaszában. 

Méghozzá a szokásosnál szélesebb körnek, hiszen az utóbbi időszak kudarcai miatt a német futballkedvelők szinte az utolsó reménysugárként tekintenek Antonio Di Salvo szövetségi edző tehetségeire.

Dárdai Márton a címvédő német U21-es válogatott tagjaként tör újabb aranyéremre és olimpiai kvalifikációra
Dárdai Mártont tavaly a német A válogatottságra is esélyesnek látta a hajdani világsztár Thomas Hässler    Fotó: dfb.de

Dárdai Pál középső fia számára így – már csak a berlini klub kiesése miatt is – különösen nagy esélyt jelent az Eb-szereplés. A ballábas belső védő (vagy védekező középpályás) és társai igyekeznek nem foglalkozni a német A-válogatott mélyrepülésével, de akaratlanul is előtérbe helyezte őket Hansi Flick csapatának bűn rossz formája. Kevesebb mint egy évvel a hazai rendezésű Európa-bajnokság rajtja (2024. június 14.) előtt, a Nationalelf az utóbbi napokban gólt vereséget szenvedett Lengyelországban (0-1), majd hazai pályán Kolumbiától (0-2). Peru márciusi legyőzése (2-0) óta szintén odahaza maradt alul Belgiummal (2-3) és ikszelt Ukrajnával (3-3) szemben a felkészülési meccsein. Mindezt azok után, hogy a katari világbajnokságon Japán (1-2) és Spanyolország (1-1) mögé szorulva már a csoportból sem jutott tovább.

Nem csoda, hogy a német sportsajtóban nem győzik kongatni a vészharangot; sokan Flick leváltását, mások a válogatott keret átformálását sürgetik. Itt jönnek képbe az U21-esek, akiktől azt remélik, hogy a legjobbjaik erősítést jelenthetnek a német válogatottnak a hazai tornára.

Hässler hisz benne

Az egyik berlini kiscsapatnál edzősködő Thomas Hässler a katari vb előtt még azt jövendölte, hogy Dárdai Mártont az idei barátságos meccseken már ki is próbálhatja Hansi Flick szövetségi kapitány a legjobbak között. A hajdani 101-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok középpályás szerint a tehetsége és fejlődése alapján "minden esélye megvan a válogatottságra" Dárdai Pál középső fiának, akit Marco Rossi már évek óta hív az Eb-selejtezőcsoportját vezető magyar nemzeti csapatba is.

 

Di Salvo persze igyekszik megóvni játékosait a váratlanul a nyakukba zúdult tehertől, a közvélemény nyomásától.

– Hansi sokat kísérletezett, és az ő eredményeik semmit sem változtatnak számunkra, a céljaink ugyanazok. Csak, mert a felnőttválogatottnak most nem megy olyan jól, nem jelenti azt, hogy nekünk különleges a felelősségünk. A miénk egy külön csapat, amely a saját tornájára készül – mondta az utánpótlás-válogatott szakvezetője.

Tudnak viccelődni a sztárok hibáin

Dárdai Márton védőtársa, a német U21-es válogatott csapatkapitányának kinevezett Yann Bisseck (Aarhus) a "nagyok" kudarcaival kapcsolatban elmondta:

– Nem a mi dolgunk megítélni az A-válogatottat. Túlzás lenne azt várni az U21-től, hogy nekünk kell visszahoznunk Németország lelkesedését a futball iránt. Persze örülünk, ha sokan úgy vélik, hogy mi képesek vagyunk tűzbe hozni a szurkolókat. És ha kicsit bodogabbá tudjuk tenni az egész nemzetet, annál jobb! De a felnőttek eredményei nem helyeznek ránk nyomást – bizonygatta Bisseck, majd jókedvűen elismerte: hazudna, ha azt mondaná, hogy a Nationalelf bukdácsolása ne lenne téma a fiatalok között.

– Belső védő vagyok, és néha bizony kapok vicces megjegyzéseket az A-válogatott védekezésével kapcsolatban. De ez a dolgok természetéből fakad, nem szabad a szívünkre venni. Ők ettől még topjátékosok, és biztos vagyok benne, hogy a csapatuk még időben formába lendül a jövő évi hazai Eb-re!

Dárdai kizárólag az U21-es Eb-vel törődve ijelentette az Izrael elleni rajtjuk előtt:

– Óriási bennünk a várakozás. Nagyon jól felkészültünk az Eb-re, és örülünk, hogy végre elkezdődik. Ez mindannyiunk számára egy nagy színpad, és a lehető legtovább jutva ki akarjuk használni a lehetőséget, hogy bizonyítsunk mondta a Dárdai fiú.

 

Szerző MM

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

metropol.hu

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

hirtv.hu

Kiderült: ezért mérnek összevissza a balos közvélemény-kutatók

origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

ripost.hu

Most jött: dráma a Szabadság hídon, nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

"Remélem, nem tiltanak el" - óriási érzelmi pluszra számít a magyar válogatott csatára

KIAJOBB

Jókor jött a pofon, kiütéssel győztek a magyar hokisok

KIAJOBB

Sorsfordító döntésre kényszerül, válaszút előtt áll Marco Rossi sztárja

KIAJOBB

Bajnokok Ligája a tét: Gulácsi lehet a rangadó hőse