Létrehozva: 2023.04.12.

Messit legyőzte, most az NB II-ben focizik! Mi történt a Puskás-díjas magyar focistával?

Április 10-én szenvedett ijesztő sérülést az MTK Budapest futballistája, Zsóri Dániel. A 22 éves támadó a Puskás-díjas gólja óta nem tűnt el a magyar futball térképéről, de nem tudta kinőni magát. Igaz, ideje még mindig van.

2019-ben február 16-án a Debrecen-Ferencváros bajnoki találkozón a 81. percben pályára lépett a hazai csapatban az akkor 18 éves Zsóri Dániel, aki először szerepelt az NB1-ben. 12 perccel később Bódi Ádám felívelését egy ollózó mozdulattal a kapuba juttatta, ezzel a DVSC 2-1-re győzni tudott. Abban az évben jelölték a Puskás-díjra, amit szeptember 23-án meg is nyert, Lionel Messit és Juan Quinterót megelőzve.

Akkor sokan úgy gondolták, a magyar labdarúgás új gyémántot talált. A Mol Fehérvár már azon a nyáron lecsapott rá és 400 ezer eurót (149 millió forint) sem sajnált érte. A székesfehérvári váltás azonban nem igazán jött be, fél év után rögtön a másodosztályú Budaörshöz került kölcsönbe, de sérülés miatt csupán négy alkalommal kapott lehetőséget.

A 2020/21-es idény már biztatóbban alakult számára. A Fehérvár bár újra kölcsönadta, ám ezúttal már az élvonalba, az újonc Budafokhoz. Zsóri a második meccsén rögtön gólt szerzett az Újpest ellen, ám utána a találkozó utolsó percében megtaposta Kire Risztevszkit, ami miatt négymeccses eltiltással sújtották. Utána összeszedte magát, egyre több játéklehetőséget kapott, az U21-es válogatottban is bemutatkozott, de éppen a formába lendülésénél újra súlyosan megsérült, az utolsó hét bajnokiról már hiányzott, valamint az U21-es Európa-bajnokságról is lemaradt.

A Fehérvár 2021/22-es szezonban sem vette számításba a „A”-keretben, felépülése után a második csapatnál hétszer pályára lépett az NB III-ban, januárban a Zalaegerszeg látott benne fantáziát. Kilenc bajnokin három gólt lőtt, de itt sem tartottak igényt a további szolgálataira. Legemlékezetesebb pillanata a Gyirmót elleni hazai találkozón volt, ahol az első félidő végén egy egyszerű kapuba emelés helyett rabonázni szeretett volna, ám felsült a mozdulattal. A ZTE később el is veszítette azt a bajnokit.

Tavaly nyáron megtört a sorminta: bár ezúttal is váltott, és az MTK Budapesthez került, ám immáron már véglegesen, 2025 nyaráig írt alá a 23-szoros magyar bajnokhoz az egyszeres 21-es válogatott. Az eddigi 30 NB II-es fordulóból 16-on játszott, ám csupán két alkalommal került be a kezdőcsapatba. Eddig 374 percet kapott, így a négy gólja arányaiban jó statisztika, ellenben megint csak pechére a második meccsén, ahol kezdett, egy ütközés következtében eszméletét vesztette a Győr elleni bajnokin, kórházba is került, szerencsére azóta kiderült, hogy jobban van.

Zsóri még mindig csak 22 éves, az MTK-val pedig minden bizonnyal jövőre már az NB I-ben bizonyíthat nyártól. 50 élvonalbeli találkozóján hét gólt és négy gólpasszt jegyzett, 19 másodosztályú fellépésén pedig ötször köszönt be. A magyar labdarúgás vérkeringésében továbbra is aktívan jelen van, de a folytonosság hiányzik a karrierjéből, nagy részben a sérülékenysége miatt.

Fehérváron nem kaptam megfelelő lehetőséget a bizonyításra, azzal kapcsolatban van egy kis hiányérzetem

 – nyilatkozta korábban az Origonak Zsóri Dániel. „Lehet, kölcsönbe kellett volna menni egy évre, de a lelkiismeretem tiszta, a munka részét beleraktam a dologba. Budafokon, amikor kezdett menni a játék, egyre többet percet kaptam, jöttek a gólok, gólpasszok, de sajnos jött a sérülés is. Arra kíváncsi lettem volna, mi történik, ha nem sérülök meg. Hogy ért volna véget az a szezon. Nagyon vártam a bajnoki hajrát, akkor még a bennmaradásért küzdöttünk.”

Zsóri értékét jelenleg 150 ezer euróra (55 millió forint) taksálja a mértékadó Transfermarkt oldal.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Sorsfordító döntésre kényszerül, válaszút előtt áll Marco Rossi sztárja

KIAJOBB

Bajnokok Ligája a tét: Gulácsi lehet a rangadó hőse

KIAJOBB

Unalomba fullad az NB I? Itt vannak a legfontosabb kérdések a bajnokságban

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok