KIAJOBB

Szerző Ripost

2 hónapja

Gulácsi Péter bevallotta, ekkorát még sohasem hibázott

Rengeteg gólt kap ebben a szezonban az RB Leipzig, magyar kapusa tudja ennek az okát is.

Nem elsősorban a parádés védései, inkább a megbízhatósága miatt sorolják Gulácsi Pétert évek óta a német Bundesliga legjobb kapusai közé. Ezért is keltett feltűnést, hogy mostanában egy-két látványos hibát is elkövetett, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapuja előtt is.

Túl sok gólt kap idén az RB Leipzig - ez nem csak a kapus hibája
Túl sok gólt kap idén az RB Leipzig - ez nem csak a kapus hibája Fotó: AFP

A német klub csapatkapitánya a Nemzetek Ligája-meccsekről Lipcsébe visszatérve nyilatkozott ezekről a bakikról és a bizonytalankodásairól, amelyekből jutott a válogatottba is. Különösen a Sahtar Donyeck elleni hazai BL-mérkőzésen (1-4) elkövetett óriási hibáját fájlalja.

– Mindig én vagyok az első, aki magába néz, kielemzem a teljesítményemet és levonom a tanulságokat. Hibáztam a donyeckiek ellen – méghozzá akkorát, amilyen még sohasem fordult elő a pályafutásom során, és remélhetőleg többet nem is fog – mondta Gulácsi.

A kérdésre, hogy az önbizalmával vagy a koncentrációjával van-e gond, tekintettel csapata rengeteg (11 meccsen 23) kapott góljára, a magyar kapus így felelt:

– Ha csapatként nem védekezünk olyan stabilan, akkor nem egyszerű a kapus dolga. Az eddiginél sokkal egyenletesebb és szilárdabb védőmunkára van szükségünk. Ebben a szezonban túl sok gólt kaptunk, ez csapatszintű probléma. Mind a tizenegy embernek támadnia kell az ellenfélnél lévő labdát, ezt tavasszal remekül csináltuk, és most újra erre van szükségünk.

Gulácsi 8 meccsen 21 gólt kapott a Bundesliga-tabellán meglepetésre csak 12. RB Leipzig szezonbeli meccsein. Javítási lehetőség szombaton (15.30, tv: Aréna 4), hazai pályán a Bochum ellen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!