KIAJOBB

Szerző sk

2 hónapja

Dárdai Pált ide hívták edzőnek, meglepő választ adott

A Fehérvár kispadjára is kiszemelték a korábbi kapitányt.

A német sajtó szerint hétszámjegyű, egymillió eurós lelépési pénzzel hagyta ott 25 év után a Hertha Berlin focicsapatát Dárdai Pál - Fredi Bobic sportigazgató azóta spekulációnak nevezte, hogy ekkora végkielégítést kapott volna a magyar szakember.A felnőtt csapattól tavaly novemberben menesztett Dárdai idáig szerződésben állt a klubbal, de mostantól szabadon szerződtethető, csak a fizetését kell állni. Itt léphet képbe a Fehérvár, ahol már tavasszal arról pletykáltak, hogy a Dárdaival jó viszonyban lévő Michael Boris csak átmeneti megoldás, a korábbi kapitányt neveznék ki hosszú távra a piros-kékek élére. 

Dárdai Pál egyértelműen letette a voksát
Fotó: AFP

A Bors úgy tudja, a felek valóban tárgyaltak egymással, sikerült is egyeztetniük, de nem a vezetőedzői posztról.
Pali idősebb fia, Palkó a Fehérvárban focizik, ezért gyakran feltűnik az édesapa a lelátókon. Természetes, hogy jó viszonyt ápol a klubvezetéssel – mesélte a Borsnak egy neve elhallgatását kérő informátor. 

Megegyeztek abban, hogy tanácsadóként segít, amikor kikérik a véleményét, ez meg is történt, de komolyabb munkába nem ment bele Pali. Ha akarták is volna vezetőedzőnek, ő idén azt biztosan nem vállalja.

Fotó: Szabó Miklós


Dárdai nem kapkod jelenleg munkáért, nemrég egy arab országból kereste meg egy gazdag klub, ám ő nemet mondott az ajánlatra. Berlint sem hagyná el szívesen, mivel jelenleg is ott él feleségével, valamint két fiatalabb fiával, a Herthát erősítő Mártonnal és Bencével.
Fehérvárra ugyanakkor ráférne az erősítés, mivel ugyan a csapat idegenben legyőzte a Konferencia Ligában a Kölnt – ezt a meccset Dárdai a helyszínről szurkolta végig -, a bajnokságban botladozik a gárda. Hat meccséből négyet elveszített a Vidi, amely így csak a kilencedik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!