1 hónapja

Milák Kristóf elképesztő üzletet kötött a színfalak mögött

Milák Kristóf kedden este a 200 méter pillangó döntőjében lesz érdekelt a római úszó Európa-bajnokságon.

Szerző Ripost

Száz és kétszáz gyors, száz és kétszáz pillangó és a váltó. Még felsorolni is sok, hány számban próbált szerencsét Milák Kristóf Rómában, a kontinensviadalon. Igaz, magának kereste a „bajt”, ugyanis a budapesti világbajnokság előtt megállapodást kötött edzőjével, ha jól szerepel, eldöntheti milyen számokban indul az Európa-bajnokságon. A tréner, Virth Balázs betartotta szavát, szabad utat engedett Kristófnak, aki erőltetett menetben úszik az olasz fővárosban.

"Ma is örülök, hogy belementem az „üzletbe”, Kristóf, nem titok, már Párizsra teszteli magát – mondta a Borsnak Virth Balázs. - Sokan féltették a megterheléstől, hiszen egyáltalán nem szokványos ennyi rajtot vállalni, ráadásul, aki egy kicsit is ismeri Kristófot, az tudja, ha beugrik a medencébe egy versenyen, akkor ő mindig nyerni akar."

Milák Kristóf Fotó: Domotor Csaba

Milák Kristóf olimpia- és világbajnokként kedvenc számait, a 100 és 200 pillangót semmi pénzért ki nem hagyta volna. Ebben ő a király, ő ül a trónon, ahonnan egyelőre nehéz lesz letaszítani. Eddig két-két aranyat és ezüstöt nyert.

"A száz pille aranya már megvan, száz gyorson bezsebelt egy ezüstöt, a váltóban pedig olyan produkciókat nyújtott befejező emberként, hogy le a kalappal előtte – folytatta a mester. - A kétszáz gyors sem áll távol tőle, de nincs mit szépíteni a dolgon, tíz-tizenkét perc regenerálódás még neki is kevés arra, hogy kiúszhassa magából a maximumot. Egyébként nem baj, hogy elment a kétszáz gyors, legalább maradt egy kicsivel több ereje, például a kétszáz pillangóra."

Virth Balázs kijelentette, ha nem történik valami hatalmas baki Kristófnál, akkor kedden este újabb aranyérmet akasztanak a nyakába a római eredményhirdetésen. Az mindenképpen jó jel, hogy a szám olimpiai bajnoka  a legjobb idővel jutott be a ma esti fináléba.

"A kétszáz pillangó előfutamát nem tudtam komolyan venni, nagyon reggel volt még – nyilatkozta Milák még a tegnapi előfutamát követően. - Nem volt egy komoly hangvételű úszás, de nem baj. Kedd estére összekaparom magam."

Virth még elmondta, hogy Kristóf érthetően már nagyon fáradt, de kijelentette, nagyon élvezi az úszást. 

"És, ha Kristóf élvezi a munkát, abból csoda is születhet" – búcsúzott a tréner.
 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!