2 hónapja

Kemény Dénes elárulta, ezt várja az Eb-n

Újabb egykori tanítvány vette át a nemzeti csapatot.

Megtippelhetetlen végkimenetelű Európa-bajnokság elé néz férfi vízilabda-válogatottunk Splitben. Az augusztus 27-én rajtoló tornán akár négy közé is kerülhetünk, de ki is pottyanhat a csapat véli Kemény Dénes. A korábbi kapitány - akinek Varga Zsolt személyében immár harmadik tanítványa vette át a nemzeti csapatot - interjút adott az esélyekről.

Fotó: Tumbász Hédi

 

A budapesti világbajnokságon mindössze hetedik lett együttesünk, ami nem sok jóval kecsegtet...
- Többször szót váltok egykori válogatott játékosommal, a jelenlegi szövetségi kapitány Varga Zsolttal, de borúlátást nem érzek a szavaiban – válaszolta Kemény, aki három olimpiát nyert együttesével. - Zsolt a tőle megszokott aprólékossággal építi a jövőt, fiatal játékosokra is számít.

- Mi Varga legsürgetőbb feladata?
- Őt ismerve, minden játékosával külön-külön leült beszélgetni. Amennyiben nem azt kapja a meccsen, amit elvárt, keményen kritizál. Varga Zsolt maximalista edző, Splitben 110 százalékos produkciót követel.

- A budapesti világbajnoki kudarcot követően mire lehet képes a Varga-legénység? 
- Ha valamennyi spliti találkozón 5-6 játékosa topformát hoz, és közöttük lesz a kapusunk is, nem kizárt a legjobb négy közé kerülés. 

 

 

- A csoportkörben Izrael és Szlovénia pehelykönnyű feladat, de Szerbia annál nehezebb kihívás.
- Így igaz, de úgy hallottam, hogy ők is kísérleteznek, azaz a spliti eredményüket alárendelhetik a 2024-es párizsi olimpiai terveiknek.

 

VFotó: Domotor Csaba

- Szóval, a három csoportgyőzelmével beindul a magyar válogatott szekere?
- Megeshet. Varga jelenlegi helyzete egyébként erősen emlékeztet az én 1997-es bemutatkozásomra, amikor gyakran próbáltam ki új fiúkat, és tessék, a végén három olimpiát nyertünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!