KIAJOBB

Szerző Ripost

1 hónapja

Hosszú Katinka szenzációra készül, megérezte a vérszagot

13 éve tart bámulatos versengést dönthet el a 100. érméért küzdő Hosszú Katinka. 2009-ben Rómában kezdődött, most ott folytatódik a párharcuk Sarah Sjöströmmel.

Szerző Ripost

Csütörtöktől jövő szerdáig Rómában rendezik az úszók normálmedencés Európa-bajnokságát. A legendás Foro Italico már 13 évvel korábban is mérföldkövet jelentett Hosszú Katinka pályafutásában, mint ahogy most is fontos állomás lehet az áhított 100 érme elérése felé vezető úton.

Hosszú Katinka a 2009-es római vb-n két bronzérem mellett nyerte meg az első vb-aranyát
Hosszú Katinka a 2009-es római vb-n két bronzérem mellett nyerte meg az első vb-aranyát - most ugyanott küzd újabb medálokértFotó: AFP

Érzem, hogy az augusztusi, római Eb-n egész jók az esélyeim. Rajta vagyok, hogy növeljem az érmeim számát

– mondta Hosszú a júniusi, budapesti világbajnokságon elért negyedik helye után, egyedüli európaiként szerepelve a 400 méteres vegyesúszás döntőjében. 200 vegyesen úgy lett hetedik a vébén, hogy csak egy Eb-résztvevő előzte meg; ráadásul akár a vb-ötödik 4x200-as gyorsváltónkba is bekerülhet, amely szintén egyedül képviselte a fináléban az öreg kontinenst.

A Duna Arénában ugyan nem sikerült gyarapítania az érmei számát, de az Eb-n a fentiekből kiindulva közelebb juthat az áhított 100-as álomhatárig (eddigi pályafutása során 96-ot gyűjtött a legjelentősebb világversenyeken).

– Érdekesen írja az élet a pályafutásom forgatókönyvét:

Rómába visszatérni, és ott küzdeni azért, hogy gyarapítsam az érmeim számát – már akkor libabőrös leszek, ha csak beszélek erről a lehetőségről 

– idézte Katkát a Nemzeti Sport.

A legendás római uszodában nyerte 2009-ben, 400 vegyesen az első vb-címét. Akkor kezdődött egy különleges versengése is Sarah Sjöströmmel, aki 15 évesen ott robbant be a világelitbe a 100 pillangó megnyerésével. A négy évvel fiatalabb riválissal mindmáig izgalmasan alakul a párharcuk az Eb-érmeik számában: Hosszú 24 (15 arany, 6 ezüst, 3 bronz), Sjöström pedig 23 (14, 6, 3) alkalommal állhatott dobogóra.
 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!