3 hónapja

Történelmi tett készül, ilyen még nem történt a magyar csapatokkal

Augusztus 25-én pályára lép a Ferencváros (Európa-liga) és a MOL Fehérvár (Konferencialiga) is a nemzetközi kupaporondon és közel állnak ahhoz, hogy mindketten főtáblások legyenek. Történelem íródhat csütörtök este.

A Ferencváros augusztus 18-án esélyeshez méltóan játszott a Groupama Arénában az ír Shamrock Rovers ellen az Európa-liga selejtezőjének rájátszásban és magabiztos 4-0-s győzelmet aratott hazai pályán. Az írországi visszavágó már csak formalitásnak tűnik, Vécsei Bálint, a csapat középpályása szerint elképzelhetetlen, hogy ne jusson be a főtáblára a Fradi.

 Fél lábbal már az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros Fotó: Árvai Károly

„Jól játszottunk a Mol Fehérvár FC és a Shamrock Rovers ellen is, két fontos tétmérkőzésen egyaránt négy-nullára győztünk, mind a kétszer jó játékkal, sok helyzetet kidolgozva, ez azért építette az önbizalmat, sokat javított az öltözői hangulaton” – nyilatkozta a 29 éves játékos.

A MOL Fehérvár óriási meglepetésre idegenben győzte le a topligában szereplő Köln együttesét a Konferencialiga selejtezőjének rájátszásában, Székesfehérváron harcolhatja ki a csoportkört. 

Szeretnénk legalább egyszer betalálni annak érdekében, hogy mi lehessünk ott a csoportkörben

 – mesélt a tervekről Michael Boris, a magyar klub vezetőedzője.

Amennyiben mindkét együttes főtáblára kerül, azzal történelmi tettet hajtanak végre, ugyanis soha nem volt két magyar csapat egyszerre a nemzetközi kupaporond csoportköreiben.

A MOL Fehérvár 19:00-től, a Ferencváros 21:00-től lép pályára, mindkét összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!