KIAJOBB

Szerző ripost

1 hónapja

Ez nagyot szólhat, Milák Kristóf új szerepben mutatkozik be

Milák Kristóf, a pillangóúszás királya ezúttal nem csak kedvenc versenyszámában áll rajthoz, hanem gyorsúszásban is megméretteti magát.

Virth Balázs keze alatt, felügyelete mellett készül a római Európa-bajnokságra az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó Milák Kristóf. A pillangóúszás királya ezúttal nem csak kedvenc versenyszámában áll rajthoz, hanem gyorsúszásban is megméretteti magátKristóf 100 és 200 méteren áll rajthoz– mondta a mesteredző. – Az edzései egy kissé megváltoztak, ezért nagyobb hangsúlyt fektettünk a gyorsra. Sokan kérdezték, hogy milyen eredményre számítok tőle. Nos, mivel tippelni nem szeretek és kabalából az érmek színéről, számáról sem szoktam beszélni, csak annyit mondok, Kristóf jó állapotban van. Hogy ez mit jelent? Szerintem mindenki tudja a választ."

A budapesti úszó világbajnokságon még döntőbe verekedte magát az egyik hazai közönségkedvenc. Kapás Boglárka összeszorított fogakkal készült a versenyre, felkészülését betegség és sérülés is hátráltatta. A hazai vébét semmi pénzért sem hagyta volna ki, hiszen korábbi nyilatkozataiból kiderült, imád a hazai közönség előtt versenyezni. Versenyzett is, de a vébé után, immáron másodjára, ismét koronavírusos lett a hétszeres Európa-bajnok. Hetekkel ezelőtt még reményét fejezte ki, hogy kedvenc uszodájában Rómában bizonyítsa klasszisát. Bogi a napokban bejelentette, kihagyja a kontinensbajnokságot.

– Már az uszodába is lemerészkedtem – nyilatkozta a gyógyulását követően július elején a bajnoknő.

Kapás Bogi akkor elmondta, nagyon legyengítette a betegség, egyelőre nem tudja, mikor edzhet igazából. Mondataiból kiviláglott, veszélybe kerülhet a római indulása. Nos, nemcsak veszélybe került, hanem a betegség megálljt parancsolt az újpesti világbajnoknak.

Ezzel együtt Bogi velünk van Hódmezővásárhelyen az edzőtáborban – újságolta edzője, Virth Balázs. – Ő és a csapat is dolgozik, ahogy egy nagy verseny előtt ez természetes. Bogi sem szeretne kiesni a munkából, hiszen vannak még tervei. Tréningezik ő is, persze nem olyan intenzitással, mintha az Európa-bajnokságra készülne. Szeretném elmondani, hogy Bogi nagyon szeretett volna Rómában rajtkőre állni, de elfogadta a helyzetet és profi módon fel is dolgozza magában."

A római úszó Eb augusztus 11-én, csütörtökön kezdődik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!