KIAJOBB

Szerző sk

2 hónapja

Kemény Dénes nem titkolja, ettől tarthat a kapitány

A legendás kapitány szerint mindenképpen jó döntés született.

Varga Zsolt sorozatban a harmadik olyan pólókapitány, aki a 2000-es, Sydneyben olimpiai aranyat nyerő csapatból került ki. Elődje Märcz Tamás szintén ott volt a gárdában, valamint jóbarátja, Benedek Tibor is, aki 2012 és 16 között irányította a nemzeti csapatot. Annyi újdonság mindenképpen lesz, hogy Varga a nemzeti csapat mellett a Ferencvárosnál is állásban marad.

Fotó: Laszlo Balogh

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szövetségi kapitánya, Kemény Dénes szerint veszélyt is rejthet Varga Zsolt kinevezése. 

"Például, ha egy bajnoki mérkőzésen, kényes esetben, esetleg mérlegelni kezdenek a játékvezetők – fújjak vagy ne fújjak, ítéljek-e büntetőt a kapitány úr csapata mellett vagy ellen – az adhat okot a kritikára. Nagyobb lehet a gond, ha például valamelyik játékos a "főnök" klubcsapatába igazol, ahonnan rövidesen beválogatják. Biztosan lesz, akinek ez nem tetszene. De, röviden fogalmazva, szerintem jó döntés Varga személye, nem baj, ha a legjobb magyar csapat trénere edzi a válogatott gárdáját is. " - mondta a kiváló szakember.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!